Siyaset

Emek Partisi Gebze: “Hızla Yoksullaşıyoruz”

Emek Partisi Gebze: “Hızla Yoksullaşıyoruz” … Akar, “Şimdi, sahte vaatlerini yüzlerine vurmanın, patronları, rantiyeleri zenginleştiren bu sömürü düzenine karşı birlik olmanın ve mücadele etmenin, tek adam rejimine karşı güçleri birleştirmenin zamanıdır” dedi. detaylar haberimizde…

Emek Partisi Gebze: “Hızla Yoksullaşıyoruz”

Emek Partisi Gebze İlçe Başkanı Yusuf Akar, yaptığı açıklamada, “Ekonomi, halktan çalarak, sömürüyle, yolsuzlukla büyüdü!” diye ifade etti

“TÜİK verilerine göre, Türkiye ekonomisi 2021 yılı üçüncü çeyreğinde geçen yılın aynı dönemine göre %7,4 büyüdü. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, “Bu büyüme oranıyla G20 içinde ilk sırada yer alıyoruz. … Türkiye, hedeflerine doğru kararlılıkla ilerlemektedir” cümlesini hatırlatan Akar; “Ekonominin kimin için ve nasıl çalıştığı bu kadar açık itiraf edilemezdi” diyerek temel tüketim maddelerine ve elektrik, su ve doğalgaza gelen zamlara ilişkin şöyle konuştu.

HIZLA YOKSULLAŞIYORUZ

“Ev kirası, elektrik, su, doğalgaza, gıda, temizlik ürünleri, teknolojik ürün, benzin, mazot vb. her şeye ama her şeye zam üstüne zam yağarken, etiketler birbiri ardına değişirken, tarihin en hızlı yoksullaşma süreçlerinden birisini yaşıyoruz.”

Yoksullaşmanın giderek arttığını belirten Emek Partisi İlçe Başkanı Yusuf Akar, “Sadece son bir yıl içinde ülke halkı yarı yarıya yoksullaştı. Hayat pahalılığı arttı, emekçinin geliri azaldı ve bütçesi küçüldü.” diye konuştu.

Akar devamında ise şöyle konuştu:

“TÜİK’in açıklamasıyla resmi enflasyon %20 civarında olmasında rağmen, uzmanlar gerçek enflasyonun %50’lere yaklaştığını ifade ediyor.

Bununla birlikte ülke ekonomisi %7,4 büyüdüğüne göre birileri de büyümüş olmalı.
Kimler oldukları açık: AKP’nin kamu kaynaklarını sefer ettiği, ihalelere boğduğu, garantili köprü ve otoyol geçişleri ile hem halktan hem de kamu bütçesinden milyar dolarlar akıttığı beşli çete başta olmak üzere tekelci kapitalistler. Artan döviz fiyatları ile servetleri bir ay içerisinde neredeyse %50-60 artan dolar milyarderleri, rantiyeciler, vurguncular ve spekülatörler. Ucuz işgücü ve mülteci emeğini sömürerek büyük karlar elde eden ihracatçı kapitalistler.

Türkiye’yi, Avrupa’nın ve bölgenin en ucuz işgücüne sahip ülkesi haline getirdiler ve utanmadan bununla övündüler. İşçinin ve emekçi halkın ücretleri düştükçe ülke ekonomisinin büyüyeceğini vaat ettiler ve dediklerini yaptılar.”

Akar büyümenin halktan yana olmadığını ifade ederken, şunları söyledi:

“Halkın bütçesi küçüldü, ekonomi büyüdü.
Sömürüyle, rantla, yoksuzlukla, halktan çalarak büyüdüler.
Şimdi de hükümet göstermelik, geçici, “seçim dönemi” vaatlerinin peşinde.
Bu hükümet, halka yoksulluk, yolsuzluk ve yasaklardan başka hiçbir şey getirmedi.
Yaptıkları yapacaklarının teminatıdır!”

Şimdi, sahte vaatlerini yüzlerine vurmanın, patronları, rantiyeleri zenginleştiren bu sömürü düzenine karşı birlik olmanın ve mücadele etmenin, tek adam rejimine karşı güçleri birleştirmenin zamanıdır.

Daha Fazla Göster
Başa dön tuşu
Yandex.Metrica