Siyaset

Emek Partisi Grevci Kartonsan İşçileriyle Yeni Yıl Pastası Kesti

Emek Partisi Grevci Kartonsan İşçileriyle Yeni Yıl Pastası Kesti

Emek Partisi (EMEP) Kocaeli İl Örgütü grevlerinin 8.gününde olan Kartonsan işçilerine yeni yıl ziyareti gerçekleştirdi – akarhaber

EMEP Kocaeli İl başkanı Arzu Erkan, burada yaptığı konuşmada eğer birleşilirse nasıl kazanılacağını gösteren bir örneğin EYT’lilerin sürdürdüğü mücadeleyle görüldüğünü, Erdoğan’ın bu mücadele sonucu da EYT kararını açıklamak durumunda kaldığını ifade etti. Erkan “EYT’liler Türkiye’de bir örneği gerçekleştirdiler, bir talep milyonları bir araya getirebiliyor. Üstelikte öyle haklı bir talep ki bu bir araya gelenler kendi eylem ve direniş biçimlerine kendileri karar verdi. Dernekler kurdular, mitingler yaptılar, sosyal medyayı canlı tuttular” dedi.

Arzu Erkan, işçilerin de ortak talepleri için birleşmesi gerektiğini ifade ederek, “Eğer biz istersek, haklı talebi ortaya koyarsak renkli ve yaratıcı işler yapabileceğimiz gibi bizleri yok sayanları, taleplerimizi görmezden gelenleri dize getirebiliriz. Verilen her hak birilerinin lütfu gibi sunuluyor ama biz böyle olmadığını biliyoruz. Elde ettiğimiz bütün hakları kavgayla, mücadele ile yeri geldi bedel ödeyerek elde ettik EYT’de böyle bir örnektir. Bir başka örnek sizlersiniz, bu koşullarda greve çıkarak ekmeğini büyütme mücadelesi veren Kartonsan işçileri, diğeri ise Türkiye’de unutturulmak istenen grev hakkına yasaklara rağmen sahip çıkan Bekaert işçileridir. Buradan onları da selamlamak istiyoruz” dedi.

2023 Dilek Torbasından İşçilerin “Yeni Yıl Dilekleri”

İlk günden bu yana greve destek olmaya çalıştıklarını ifade eden Arzu Erkan, “Fabrika önlerinde mahallelerde Kartonsan işçileriyle direnişi büyütme çağrısı yapıyoruz. Çünkü biliyoruz ki Kartonsan işçisi kazanırsa, Bekaert işçisi kazanırsa Türkiye işçi sınıfı kazanacak. 2022’yi geride bırakırken bizlerin daha çok yan yana gelmeye, daha çok gücünü birleştirmeye ihtiyacımız var. Bu yılı uğurlarken şuna inanıyoruz ki 2023’te Kartonsan işçileri bu kapıdan içeri hem kendi yüzünü, hem çocuklarının yüzünü güldürecek bir anlaşmaya kazanarak içeri gireceklerdir” diye konuştu.

2023 için Emek Partili kadınlar tarafından hazırlanan yeni yıl pastasının kesildiği ziyarette, işçilerin dileklerini kağıtlara yazıp attığı bir torbadan yeni yıl dilekleri çekildi.

Torbadan çekilen kağıtlar arasında “Huzur ve refah içinde demokratik bir ülkede yaşamak”, “Herkes için insanca bir yaşam”, “İşçi sınıfının iktidarı”, “İnsanca yaşam değer görmek”, gibi pek çok dilek yer aldı. İşçiler dileklerini grev çadırına astı.

Daha Fazla Göster
Başa dön tuşu
Yandex.Metrica