Siyaset

Emekli Amiral Türker Ertürk: “Atatürk’e Kimin Ayyaş Dediği Belliyken…”

Emekli Amiral Türker Ertürk: “Atatürk’e Kimin Ayyaş Dediği Belliyken…”

Kamuoyunda ‘Teğmen Çelebi’ olarak bilinen Bağımsız İzmir Milletvekili Mehmet Ali Çelebi’nin AKP’ye katılacağı iddialarını değerlendiren Emekli Amiral Türker Ertürk, “Çelebi’nin hırsı aklının çok ötesine gitmiş. Atatürk’e kimin ayyaş dediği belliyken, Cumhur İttifakı’nı destekliyorsan, Allah müstahakkını versin…” ifadelerini kullandı

Siyasetin gündemi, Mehmet Ali Çelebi’nin AKP’ye katılacağı iddiasını konuşuyor. İddiaları yalanlamayan ve geçmişe yönelik binlerce paylaşımını silen Çelebi’ye, silah arkadaşlarından ve CHP tabanından sert eleştiriler geldi. Sosyal medyada hesabını yorumlara kapatan Çelebi’ye, AKP’ye geçecekse milletvekilliğinden de istifa etmesi çağrısı yapıldı.

Gelen tepkilerin ardından bugün bir açıklama yapan Çelebi, “Bağımsız vekil olarak ülkemin çıkarlarını savunmaya devam edeceğim.” ifadelerini kullandı. Fakat Gazeteci Barış Yarkadaş, Çelebi’nin AKP ile el sıkıştığını, 15 Ağustos’ta AKP’ye katılacağını ve konunun AKP MYK’sında gündeme geldiğini iddia etti.

“Atatürk’e Kimin Ayyaş Dediği Belliyken…”

Gazeteci Tuba Emlek’in hazırlayıp sunduğu ‘Ne Oluyor’ programına konuk olan Türker Ertürk de Çelebi’ye sert tepki gösterdi. Türker gösterilen tepkilerin haklı olduğunu belirterek, “Uzun süre, aynı rotada, aynı çizgide savrulmadan mücadele etmek herkesin harcı değildir. Bu işin arkasında ekonomik arka plan var, ailevi ilişkiler, psikolojik durumlar var. Mehmet Ali Çelebi’nin hırsı, akılının çok ötesine gitmiş. Türk silahlı kuvvetlerine kim kumpas kurdu? Bu siyasi iktidar kumpas kurdu, FETÖ ile birlikte. Şehide kelle, Öcalan’a sayın kim dedi? Teröristi TRT’ye kim çıkardı? Şimdi bunlar ortadayken, Atatürk’e kimin ayyaş dediği belliyken, bayramlarımıza düşmanlık yapanın kim olduğu çok açık ortadayken, Cumhur İttifakı’nı destekliyorsan ne diyeyim, Allah müstahakkını versin.” şeklinde konuştu.

“Cumhur İttifakı’na Katılmak Kabul Edilebilecek Bir Şey Değildir”

Cumhur İttifakı’na katılmanın Atatürk’e düşman bir yapıya iltihak etmek olduğunu belirten Ertürk, “Mehmet Ali Çelebi diyebilirdi ki, ‘Ben CHP politikalarını beğenmiyorum, ben Millet İttifakı’nı da beğenmiyorum, yeni bir parti kurmak istiyorum… Hepsine saygı duyardım ama Cumhur İttifakı’na katılmak ne demektir biliyor musunuz? Atatürk’e, Cumhuriyet’e, kurucu ideolojimize, çağdaşlığa düşman bir yapıya iltihak etmektir. Bu, kabul edilebilecek bir şey değildir. Sosyal medyada insanları üzdüyse, insanlar bu şekilde saldırdıysa, bunun arkasında bunun olduğu da bilinmelidir” dedi.

Çelebi son sosyal medya paylaşımında, “Bağımsız vekil olarak ülkemin çıkarlarını savunmaya devam edeceğim. Söylediklerimin arkasındayım. Egemenlik mücadelesi veriyoruz. FETÖ/PKK mücadelesi kararlılıkla devam etmeli. Cumhur bu konularda tutarlı” demişti.

Daha Fazla Göster
Başa dön tuşu
Yandex.Metrica