Ekonomi

Emekli enflasyon rakamlarıyla hüsrana uğradı

Emekli enflasyon rakamlarıyla hüsrana uğradı … Açıklanan enflasyonla birlikte Memur ve memur emeklisi yüzde 6.01 zam alacak. İşçi esnaf ve çiftçi emeklilerinin maaşlarına ise yüzde 5 zam yapılacak. Memur ve emekliler temmuz maaşlarını zamlı alacak. detaylar haberimizde…

Emekli enflasyon rakamlarıyla hüsrana uğradı

Enflasyon rakamlarının açıklanmasının ardından memur ve memur emeklisinin temmuz zam oranı da belli oldu. Buna göre memura temmuz ayında yüzde 1.01 enflasyon farkı verilecek. Geçen hafta çaya yüzde 15, şekere yüzde 16, elektriğe yüzde 15 zam gelmişti. Motorin ve benzin fiyatında da artış yaşanmıştı. Açıklanan rakamlara bakınca vatandaşın aklına kaşıkla verip kepçeyle almak deyimi geliyor.

TÜİK’in açıkladığı enflasyon verilerine göre memur ve emeklilerin zam oranları belli oldu. TÜİK 6 aylık enflasyonu yüzde 5.01 olarak açıkladı. Memurlara toplu sözleşme gereği, yılın ikinci yarısı için, temmuzda yüzde 5 zam verilecek. Memur ve emekliler zamlı maaşlarını ve enflasyon farkını 15 Temmuz’da alacak.

En düşük memur ve memur emeklisi maaşı da belli oldu

Memur ve memur emeklilerinin maaşlarına önce yüzde 1.01 enflasyon farkı verilecek, ardından da yüzde 5’lik normal 6 aylık toplu sözleşme zammı yapılacak. Toplam zam oranı yüzde 6.01 olacak. Bu zamlarla en düşük memurun maaşı 3 bin 224 liradan 3 bin 417 liraya çıkacak. En düşük memur emeklisinin aylığı da 2 bin 297 liradan 2 bin 435 liraya yükselecek.

En düşük işçi emeklisi aylığı bin 186 lira oldu

İşçi, esnaf ve çiftçi emeklileri ise sadece bu yılın ilk 6 ayında gerçekleşen enflasyon oranı kadar yani yüzde 5.01 zam alacaklar.

Yeni zamların ardından en düşük işçi emeklisinin aylığı bin 130 liradan bin 186 liraya, en düşük esnaf emeklisinin aylığı bin 376 liradan bin 445 liraya, en düşük çiftçi emeklisinin aylığı da bin 298 liradan bin 363 liraya çıkacak.

Elektriğe, akaryakıta, çaya ve şekere yapılan yüzde 15’lik zamlar temmuz enflasyonuna yansıyacağı için emekli ve çalışanların zammına olumlu yansıtılmadı.

Zamlı maaşlar 15 Temmuz’da alınacak

Memurlara toplu sözleşme gereği, yılın ikinci yarısı için, temmuzda yüzde 5 zam verilecek. Devlet memurları, sözleşmeliler, geçici personel ve memur emeklileri, zamlı maaşlarını ve enflasyon farkını 15 Temmuz’da alacak.

Daha Fazla Göster
Başa dön tuşu
Yandex.Metrica