Ekonomi

Emekli maaşları için intibak yasasının çıkarılması gündemde

Emekli maaşları için intibak yasasının çıkarılması gündemde CHP Uşak Milletvekili Özkan Yalım emekli aylıkları için intibak yasasının çıkartılmasını istedi. Özkan Yalım, emekli aylıkları arasındaki haksızlığın giderilmesi için muhalefet partilerinin desteğini istedi. Emekli maaşları için intibak yasasının çıkarılması gündemde detaylar haberimizde…

Emekli maaşları için intibak yasasının çıkarılması gündemde

CHP Uşak milletvekili Özkan Yalım Mecliste yaptığı konuşmada; “2008 öncesinde çalışan bir vatandaş çalıştığı andaki maaşının yüzde 60’ıyla emekli olabilmekteydi. Ancak 2008’de çıkarılan bir kanunla, bu oran maalesef şu anda yüzde 28’lere düştü” dedi.

“Bu haksızlığı gidermemiz gerekiyor”

CHP‘li Özkan Yalım; “Günümüzde 700 lira, 800 lira, 900 lira, bin lira, 1.110 lira emekli maaşı alanlar var. Yani gün geçtikçe, özellikle günümüz şartlarında yeni emekliler haklarını kaybetmekte; bin lira, 1.100 lira emekli maaşı bağlanmaktadır. Kesinlikle bu haksızlığı da gidermemiz gerekiyor” dedi.

“İntibak yasasını çıkartalım”

Konuşmasında bir an önce intibak yasasının çıkartılması gerektiğine değinen CHP‘li Özkan Yalım; “Bu tüm emeklilerimizi kapsamaktadır. Bir an önce intibak yasasını çıkaralım ve asgari ücrete bağlayalım. Yani asgari ücretten, daha aşağı maaş alan tüm emeklilerimizin maaşlarını asgari ücret seviyesine getirelim. Böylece asgari ücret her yıl yenilendiğinde otomatikman emekli vatandaşlarımızın da maaşları yenilenmiş olacaktır” dedi.

“Gelin, destek verin, bu mağduriyeti giderelim”

CHP Milletvekili Özkan Yalım; “Tüm muhalefet partilerine sesleniyorum. Gelin, destek verin, bu mağduriyeti giderelim. Buradan iktidar partisine de bir çift söz etmek gerekiyor. Ak Partili vekil arkadaşlarımız; içinde bulunduğumuz günümüzde son zamlardan, son üç ayda elektriğe ve doğal gaza gelen yüzde 29,5’luk zamdan sonra Emekli dedemiz artık torununa hediye alamaz hale geldi çünkü cebinde parası yok, hatta elektrik ve doğal gaz parasını da ödeyemez hale geldi” dedi.

“Hiçbir emekli asgari ücretten daha aşağı maaş almasın”

CHP Milletvekili Özkan Yalım, “Şu anda emekli dede artık bu hale geldi arkadaşlar, dedemiz artık mutsuz pozisyona geldi. Ben de diyorum ki; emekli vatandaşlarımızın mağduriyetini gidermek adına gelin, burada emeklilerimizin intibak yasasını çıkaralım, hiçbir emekli asgari ücretten daha aşağı maaş almasın. Bununla ilgili de gerekli önergeyi daha önce vermiştim” dedi.

Daha Fazla Göster
Başa dön tuşu
Yandex.Metrica