Ekonomi

Emeklinin Ocak ayı zammının oranı belirmeye başladı

Emeklinin Ocak ayı zammının Ekim enflasyonunun açıklanmasıyla emeklilerin ocak ayı zammı da ortaya çıkmaya başladı. Ocak zammının en az yüzde 11.82 olması bekleniyor. Emeklinin Ocak ayı zammının detaylar haberimizde…

Emeklinin Ocak ayı zammının …

Ekim ayı enflasyon verisinin açıklanmasıyla emeklilerin ve memurların ocak ayı zam oranı yavaş yavaş ortaya çıkmaya başladı. Ocak ayında emeklilere ve memurlara altı aylık enflasyon oranında zam yapılacak. Zam oranının yüzde 11.82’nin altına inmeyeceği bekleniyor. Kasım ve aralık ayı enflasyonunda da artış olursa yüzde 13’e varan zam oranı söz konusu olabilir. Peki emeklilerin maaşları ne kadar olacak, kim ne kadar zam alacak? Üç gün boyunca SSK, memur ve Bağ-Kur emeklileri için maaş zamlarını anlatmaya çalışacağız.

Enflasyon oranı heray toplanarak 6 aylık olunca maaşlara yansıyor…

SSK emeklileri bir önceki altı aydaki enflasyon oranında zam alıyor. Bu zam yılda iki kez uygulanıyor. SSK emeklisinin maaşı ocak-haziran arasındaki altı aylık enflasyon oranında temmuz ayında, temmuz-aralık ayında gerçekleşen altı aylık enflasyon oranında ocak ayında zamlanıyor. SSK emeklileri ocak-haziran döneminde gerçekleşen altı aylık enflasyon oranında zammı temmuzda aldılar. SSK emeklilerinin maaşlarına temmuz ayında yüzde 9.17 oranında zam yapıldı. Yıllık enflasyon ise 15,39 olmuştu.

Gerçek Enflasyon oranı 3 Ocak’ta netleşecek

Bugün için ocak ayındaki zammın en az yüzde 11.82 olacağını söylemek mümkün. Böyle olunca da SSK, Bağ-Kur ve Emekli Sandığı emeklileri, görevdeki memurlar ve SGK’dan aylık alan dul ve yetimlerin ocak ayında alacak oldukları aylıklar altı aylık enflasyona göre en az yüzde 11.82 oranında zamlanacak. Ocak zammının oranı 3 Ocak 2019’da TÜİK tarafından açıklanacak orana göre kesinleşecek.

10 ayda gerçekleşen enflasyona göre oran en az % 11.82 olacak

Ekim ayı enflasyon verilerine göre SSK emeklilerine yüzde 11.82 oranında zam yapılacak. Bu oranda zam yapılması halinde maaş zammı 120 TL ila 601 TL arasında değişecek. 2000 öncesi SSK emeklisi en düşük maaşı temmuz zammı sonrası 1.712 TL’ye yükselmişti. 2000-2008 yılları arasında emekli olan SSK’lılar için en düşük maaş ise 1.343 TL’ye yükselmişti. 2008 sonrası emekli olan SSK’lıların en düşük maaşı ise 1.020 TL’ye ulaşmıştı.

Daha Fazla Göster
Başa dön tuşu
Yandex.Metrica