Ekonomi

EMEP: “Arçelik LG fabrikasında Covid-19 vakaları artıyor”

Atik; "Bütün işçilere yaygın test uygulansın. İşçilere güvenli çalışma koşulları sağlansın”

EMEP: “Arçelik LG fabrikasında Covid-19 vakaları artıyor” … Atik; “Fabrikada üretim son hızla devam etmekte, işçiler kendi vardiyaların üzerine 4 saat mesai yaparak 12 saat çalışmak durumunda bırakılmaktadır” dedi. detaylar haberimizde…

EMEP: “Arçelik LG fabrikasında Covid-19 vakaları artıyor”

“Genel müdür işçileri tehdit ediyor”

Emek Partisi Gebze İlçe Örgütü, Arçelik LG fabrikasında artan vakalarla ilgili açıklamada bulundu. Türk Metal sendikasının örgütlü olduğu Arçelik-LG fabrikasında son 5 günde 6 işçinin Covid-19 testi pozitif çıktığını ifade eden ilçe başkanı Hasan Atik, “Fabrika yönetiminden işçilere ulaştırılan bilgilendirme mesajında pozitif çıkan işçilerle yakın temasta bulunan işçilerin de karantinaya alındığı söylendi. Buna rağmen fabrikada üretim son hızla devam etmekte, işçiler kendi vardiyaların üzerine 4 saat mesai yaparak 12 saat çalışmak durumunda bırakılmaktadır. Bugün fabrikanın Genel müdürü tarafından yapılan toplantıda işçiler, ‘bayram dolayısıyla gezdiğiniz için virüs bu kadar yayıldı, bundan sonra kurallara uymayanın gözünün yaşına bakmayacağız çıkışını vereceğiz’ diyerek tehdit edilmiştir. Bu durum çalışanların üzerinde nasıl bir baskı olduğunu gözler önüne sermektedir” dedi.

“İşçilere yaygın test uygulansın”

“Pandemi koşullarında bile işçileri bu denli uzun saatler çalıştıran ve işçileri virüs kaptıkları için suçlayan Arçelik LG patronlarına ve bu duruma ses çıkarmayan Türk Metal sendika yönetimine Emek Partisi olarak sesleniyoruz” diyen Atik, “İşçiler mesaili çalışmak zorunda bırakılmasın. Bütün işçilere yaygın test uygulansın. İşçilere güvenli çalışma koşulları sağlansın” dedi. Emek Partisi Gebze İlçe örgütü son olarak, Arçelik LG işçilerini birlik olup, pandemi koşullarında yaşam hakları için mücadele etmeye davet etti.

Daha Fazla Göster
Başa dön tuşu
Yandex.Metrica