Siyaset

EMEP: “Dış Politikada Yaşananlar İşçiler Açısından Ne İfade Ediyor?”

EMEP: “Dış Politikada Yaşananlar İşçiler Açısından Ne İfade Ediyor?” … Bayhan, “Bunların açıklaması büyüdüğümüz ve güçlü olduğumuz şeklinde değil tüm yaşananların sonucunu işçilerin ve emekçilerin çalışma ve yaşam koşullarının giderek zorlaşması olarak sirayet ediyor” dedi. detaylar haberimizde…

EMEP: “Dış Politikada Yaşananlar İşçiler Açısından Ne İfade Ediyor?”

İşçiler, Emek Partisi (EMEP) Darıca İlçe Örgütü’nün gerçekleştirdiği; “Dış Politikada Yaşananlar, İşçiler ve Emekçiler Açısından Ne İfade Ediyor?” etkinliğinde buluştu.

Gazeteci ve EMEP MYK üyesi İskender Bayhan‘ın konuşmacı olarak katıldığı etkinliğe petrokimya, metal ve gıda iş kollarında çalışan işçilerin yanı sıra, liseli ve üniversiteli gençlerle Emeklilikte Yaşa Takılanlar Derneği Gebze Şubesi’nden üyeler katıldı.

“TÜM YAŞANANLARIN SONUCU İŞÇİLERE YANSIDI”

EMEP Darıca İlçe Örgütünün bahçesinde düzenlenen etkinlikte konuşan Bayhan, dış politikada yaşananların tüm faturasının işçi ve emekçilere kesildiğini ifade ederek, “Kendi çıkarımız için tüm ülkelerle çatışma halindeyiz. Bu çatışma ve çelişkiler masada çözülebilecek durumda değil. Asıl kapışma yer altı yer üstü zenginlik kaynaklarının nasıl paylaşılacağı konusunda. Bu derin çatışmaların artarak yaşanacağı bir döneme gireceğiz. Bunların açıklaması büyüdüğümüz ve güçlü olduğumuz şeklinde değil tüm yaşananların sonucunu işçilerin ve emekçilerin çalışma ve yaşam koşullarının giderek zorlaşması olarak sirayet ediyor. 2018 kriziyle beraber durum işçiler ve emekçiler açısından giderek zorlaştı. Pandemi, kriz, salgın, savaş, çatışma… Tüm yaşananların her türlü sonucu işçilere yansıdı” dedi.

“GÖÇ EDİLEN TOPRAKLARDA EMPERYALİSTLERİN NE İŞİ VAR?”

Afganistan’dan gelen göçe dair de konuşan Bayhan, “Afgan halkı, Suriye halkı veya başka bir halk neden geliyor? İşçiler ve emekçiler bu soruları sorarken işçi sınıfı bilincinde ve işçi sınıfı kardeşliğinin çıkarı temelinde düşünmeli. Afganistan göçü konuşulurken, Taliban’ın ve Amerika’nın Afgan halkına yaptıkları, Amerika’nın 20 yılın ardından çekileceğini açıklaması ile başlayan Afganistan Havalimanı güvenliğine ve işletmesine Türkiye’nin talip olduğu gözden kaçırılmamalı. Türkiye’nin Ortadoğu’da ne işi var? Erdoğan, Amerika’ya sen niye buradasın demiyor, sen o kadar kilometreden geliyorsun, ben niye gitmeyeyim diyor. Amerika’nın, Ortadoğu’da ne işi var buradan gitsin demiyor, benim de çıkarım var beni de destekle diyor. Afganistan’da olduğu gibi. Bunun bize bir faydası olmaz. İşçiler, emekçiler olarak bizim, bir halkın niye geldiğini, kimle geldiğini konuşurken neden gelmek zorunda kaldığını, göç edilen topraklarda Türkiye başta olmak üzere emperyalist ülkelerin ne işi olduğunu konuşmamız gerekir” dedi. Bayhan sözlerini, “Göç ile gelen işçiler için ve Türkiye’de yaşayan her memleketten işçiler için gerçek ve nihai çözüm insanca yaşamak ve çalışmak için her taraftan nefesimize çöken kapitalistlere ve onları koruyan, kollayan politikalara karşı işçilerin ve emekçilerin saflarına ve kendi gelecekleri için, yaşamaları için politikaları geliştirmeleri için birleşmeleri lazım” diyerek bitirdi.

Etkinlik; işçilerin kendi çalışma alanlarında yapılan tartışmalar, göçe ve dış politikaya dair düşüncelerinin sohbetiyle sona erdi.

Daha Fazla Göster
Başa dön tuşu
Yandex.Metrica