Siyaset

EMEP: “Ekonomik reform paketi hazırlanırken işçilere ve emekçilere kulaklarını tıkadılar”

Korkmaz, "19 yıllık ekonomi yönetiminden işçi ve emekçilere ödenemeyen faturalar, biriken borçlar kalmıştır"

EMEP: “Ekonomik reform paketi hazırlanırken işçilere ve emekçilere kulaklarını tıkadılar” … Korkmaz, “Pandemi döneminde büyük sermayedarlara teşvik adı altında kolaylıklar sağlayan hükümet esnafların kepenk kapatmasına dair de yalnızca vergi ertelemesinde bulunmuştur” dedi. detaylar haberimizde…

EMEP: “Ekonomik reform paketi hazırlanırken işçilere ve emekçilere kulaklarını tıkadılar”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan geçtiğimiz günlerde “Ekonomik Reform Paketi”ni açıkladı. Açıklanan pakete dair Emek Partisi Körfez İlçe Örgütü açıklama yaptı. 19 yıllık ekonomi yönetiminin kronikleşmiş sorunlarının paketler yoluyla çözülmeye çalışıldığının ifade edilen açıklamada “İşçi ve emekçilere ise ödenemeyen faturalar, biriken borçlar kalmıştır.” Denildi. EMEP Körfez İlçe Başkanı Adem Korkmaz imzalı basın açıklamasında Kocaeli’de 1 yıl içerisinde on binlerce insanın işsiz kaldığı, ilin işsizlik oranının %13.8 ile Türkiye genelinin üstünde seyrettiği değinildi.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Açıklanan reform paketinden, pandemi süreci ve ekonomik krizin altında ezilmeye mahkum edilen işsizlik, ağır çalışma ve yaşam koşullarının dayatıldığı işçi ve emekçilere, borç içinde her gün yüzlercesinin kepenk kapattığı esnafa, yine boş vaatler ve borçlanma çıkarken patronlara ve tekellere ise destek çıktı. Paketin sermaye çevreleriyle hazırlandığı ifade eden Erdoğan, aslında bu paketten işçi ve emekçinin yararına somut bir sonuç çıkmayacağını da itiraf etmiş bulunmaktadır.”

SERMAYEDARLARA TEŞVİK, EMEKÇİLERE EKONOMİ PAKETİ

“Yaşadığımız şehir Kocaeli’de Türkiye’nin küçük bir aynası olmaya devam etmektedir. Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) verilerine göre, 1 yıl içerisinde 310 şirketin kapandığı Kocaeli’de on binlerce insan işsiz kalmış, ilin işsizlik oranı %13,8 ile Türkiye geneli işsizlik oranının üstünde seyretmektedir. Pandemi ile birlikte patronların elinde bir silaha dönen kod 29 ile işten atılan yüzlerce emekçi her gün açlıkla boğuşur hale gelirken, gençlere iş beğenmedikleri için işsiz kaldıklarını söyleyen iktidar ortaya koyduğu bu pakette genç işsizliğe dair de herhangi bir somut öneri sunmamıştır. Ekonomik kriz koşullarında kadınları evinin mutfağına hapseden ve hepsini evinde birer ekonomi bakanına dönüştüren iktidar, toplumun yarısını oluşturan kadınların işsizliğine dair de tek bir kelime etmezken enflasyonun nasıl düşürüleceğine dair de yapısal çözümler ortaya koyamamıştır. Pandemi döneminde büyük sermayedarlara teşvik adı altında kolaylıklar sağlayan hükümet esnafların kepenk kapatmasına dair de yalnızca vergi ertelemesinde bulunmuştur. Disk- Ar araştırma rakamlarına göre açlık sınırının 2.584 TL olduğu ülkemizde, 19 yılda açlık sınırı 6,5 kat artmıştır. 19 yıllık ekonomi yönetiminden işçi ve emekçilere ödenemeyen faturalar, biriken borçlar kalmıştır. Emek Partisi olarak bir kez daha sormak isteriz, ekonomik sıkıntıyı en derinden yaşayan kesimler olan işçiler, işsizler, emekliler, kadınlar, gençler, esnaflar için tek bir somut öneri ve yol haritası sunamayan iktidar, bu reform paketini kimler için çıkarmıştır? Sorunun cevabı paketin içerisinde gizlidir: Bu paketi hazırlarken “özel sektörü dinledik” diyen Erdoğan bir kez daha işçi ve emekçilere kulaklarını tıkamıştır.”

Daha Fazla Göster
Başa dön tuşu
Yandex.Metrica