Siyaset

EMEP: “Engellemelere rağmen 43 ilde örgütlendik, seçime girmeye hazırız”

EMEP: “Engellemelere rağmen 43 ilde örgütlendik, seçime girmeye hazırız” … Gürkan, “EMEP antidemokratik seçim yasalarına, seçime girebilme kısıtlamalarına rağmen tüm zorlama uygulamaları ve bürokratik engelleri aşarak seçime girme yeterliliğine ulaşmıştır” dedi. detaylar haberimizde…

EMEP: “Engellemelere rağmen 43 ilde örgütlendik, seçime girmeye hazırız”

Emek Partisi (EMEP) seçime girebilmek için gereken sayıda il ve bağlı ilçelerde örgütlenme çalışmalarını tamamladığını açıkladı

Emek Partisi (EMEP) seçime girebilmek için gereken sayıda il ve bağlı ilçelerde örgütlenme çalışmalarını tamamladığını açıkladı. EMEP Genel Başkan Yardımcısı Selma Gürkan tarafından yapılan açıklamada, “Emek Partisi, önüne konan engelleri aşarak seçime girme yeterliliğini sağlamıştır” başlıklı açıklamada, “Emek Partisi (EMEP) antidemokratik seçim yasalarına, seçime girebilme kısıtlamalarına rağmen tüm zorlama uygulamaları ve bürokratik engelleri aşarak seçime girme yeterliliğine ulaşmıştır. Gelinen yerde 43 il ve bağlı ilçelerde örgütümüz kongresini yaparak resmi örgütlenmesini tamamlamıştır. İşçi sınıfının partisi EMEP genel ve yerel seçimlere hazırdır, ilk seçime girebilecek durumdadır” denildi.

Gürkan tarafından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Partimiz, işçi sınıfı ve emekçilerin mücadelesini büyütmek, halkın ekonomik ve sosyal taleplerini örgütlemek ve siyasal bilincini ilerletmek için var gücüyle çalışmaktadır. Seçimler ve seçimlere parti olarak katılmak da bu çalışmanın bir parçasıdır.

EMEP SEÇİMLERE HAZIR

Emek Partisi (EMEP) antidemokratik seçim yasalarına, seçime girebilme kısıtlamalarına rağmen tüm zorlama uygulamaları ve bürokratik engelleri aşarak seçime girme yeterliliğine ulaşmıştır. Gelinen yerde 43 il ve bağlı ilçelerde örgütümüz kongresini yaparak resmi örgütlenmesini tamamlamıştır. İşçi sınıfının partisi EMEP genel ve yerel seçimlere hazırdır, ilk seçime girebilecek durumdadır.

İL ÖRGÜTÜ SAYIMIZ 47’YE ULAŞACAK

Partimizin örgütlenme çalışması devam etmektedir. Atamaları gerçekleşen ve kongre süreci devam eden örgütlerimizle birlikte, Temmuz ayı itibariyle il ve ilçe kongrelerini gerçekleştirerek resmi örgütlenmesini tamamlayan il örgütü sayımız 47’ye ulaşacaktır.

Bu arada belirtmek gerekir ki; bildiri dağıtımı, afiş asma çalışması gibi propaganda faaliyetleri “Kabahatler Kanunu” gibi engeller ve para cezalarıyla sindirilmeye çalışılan örgütlerimiz, benzer uygulamalara resmi örgütlenme ve kongreler sürecinde karşı karşıya gelmiştir.

SİYASİ PARTİLER YASASI ANTİDEMOKRATİKTİR

Kongreler gerçekleşirken “adrese dayalı üyelik koşulu”nu dayatan siyasi partiler yasası bu haliyle antidemokratiktir, değişmelidir. Bununla birlikte, resmi olarak yönetim organlarında görev alan bazı üyelerimiz “adres teyidi” bahanesiyle evlerinde rahatsız edilmiş, kimi illerde bizzat kolluk güçlerince aranarak tehditkâr caydırmalarla karşılaşabilmiştir.

ARKADAŞLARIMIZIN ÜYELİKLERİ KEYFİ BİÇİMDE DÜŞÜRÜLDÜ

1970’li yıllar ve 12 Eylül 1980 askeri darbe sürecinde yargılanan üyelerimizden (üzerinden defalarca af ve zaman aşımı geçen cezalarda bile) “memnu hakların iadesi” kararları istenerek, bir kez daha bürokratik engellere başvurulmuştur. Üstelik daha önceki kongrelerde, GYK üyeliği dahil defalarca yönetim kurullarına seçilen parti üyelerimizin verdiği evraklar yok sayılarak bir kez daha “memnu hakların iadesi” belgesi istenmiş, kimi arkadaşlarımızın üyelikleri keyfi biçimde düşürülmüştür.

EMEP’TE ÖRGÜTLENMEYE ÇAĞIRIYORUZ

Partimiz işçi ve emekçileri talepleri etrafında örgütlerken, seçimlere girmek için istenen 41 ilde örgütlenme şartını da aşarak 43 ilde kongresini tamamlamıştır. Kongresini tamamlayan il ve ilçe örgütlerimizde, yönetim organlarında görev alan üyelerimiz belgelerini tamamlayarak ilgili kentin kaymakamlıklara ve valiliklere teslim etmiştir.

İşçi sınıfı ve emekçilerin siyaset yapma, seçme ve seçilme hakkı engellenemez. Kongresini başarı ile tamamlayan il ve ilçe örgütlerimizi kutluyor, işçi sınıfı ve halkımızı Emek Partisi’ne katılmaya, EMEP’te örgütlenmeye çağırıyoruz.”

Daha Fazla Göster
Başa dön tuşu
Yandex.Metrica