Siyaset

EMEP: ‘halk sağlığını hiçe sayan bu proje derhal iptal edilmelidir’

EMEP: ‘halk sağlığını hiçe sayan bu proje derhal iptal edilmelidir’ … Açıklamada; “Hava kirliliğinin en yoğun yaşandığı ilçelerden biri olan Derince’de Petrol Ofisi’nin 14 yeni tank ile kapasite artışı yapması hava ve çevre kirliliğini arttırmaktan başka bir işe yaramayacaktır” denildi. detaylar haberimizde…

EMEP: ‘halk sağlığını hiçe sayan bu proje derhal iptal edilmelidir’

Derince’de bulunan Petrol Ofisi Dolum Tesisinin, madeni yağ üretimi ve depolama kapasitesi artışı ile ilgili düzenlenen ÇED toplantısına dair Emek Partisi‘nden açıklama geldi.

Derince Belediyesi Zübeyde Hanım Kültür Merkezinde yapılmak istenen ÇED toplantısı halkın tepkisiyle karşılandı. Bilgilendirme hakkını kullanmak istemeyen vatandaş, toplantıyı yaptırmadı. Konuya dair yazılı açıklama yapan Emek Partisi (EMEP) Derince İlçe Örgütü, “Çevre ve halk sağlığını hiçe sayan bu proje derhal iptal edilmelidir” dedi.

EMEP Derince İlçe Örgütü tarafından yapılan yazılı açıklama şöyle:

“Halk sağlığının öneminin can yakıcı bir biçimde hissedildiği, pandemi sürecinde çevrenin ve halkın sağlığını hiçe sayarak gerçekleştirilmek istenen projeler derhal iptal edilmelidir. Kocaeli çevre kirliliğine bağlı kanser ölümlerinin her geçen gün arttığı bir il durumundayken ve buna karşı acil bir eylem planı oluşturulması gerekirken, şirketler doymak bilmez kâr hırsı ile bu tip yeni projeleri gündeme getirerek halkın sağlığını hiçe saymaktadır. Hava kirliliğinin en yoğun yaşandığı ilçelerden biri olan Derince’de Petrol Ofisi‘nin 14 yeni tank ile kapasite artışı yapması hava ve çevre kirliliğini arttırmaktan başka bir işe yaramayacaktır.

“KAPASİTE ARTIŞI KABUL EDİLEMEZ”

Çevre ve halk sağlığının yanı sıra birinci derecede deprem bölgesi olan ilimizde bu akaryakıt tesislerinin büyük bir faciaya sebep olabileceği ortadadır. Ayrıca Kocaeli’nin dört bir tarafını saran bu istasyonlarda gerçekleşen kaçaklar ile su kaynaklarını kirleterek insanlar; hayvanlar ve bitkiler için risk yarattığı bilinmesine rağmen kapasite artışı yapılmak istenmesi kabul edilemez.

Derincelilerin talebi akaryakıt istasyonları değil, çevre ve halk sağlığını tehdit eden bu projelerin derhal iptal edilmesi; çevre kirliliğine bağlı kanser hastalıklarına karşı mücadele amacıyla acil bir eylem planının oluşturulmasıdır. Emek Partisi Derince İlçe Örgütü olarak, rant politikasını halkın sağlığından öncelikli gören anlayışa karşı mücadele etmeye devam edeceğiz.”

Daha Fazla Göster
Başa dön tuşu
Yandex.Metrica