Siyaset

EMEP Kocaeli direnişte olan işçileri ziyaret etti

EMEP Kocaeli direnişte olan işçileri ziyaret etti … Erkan; “Pandemi döneminde hangi yasa işçiye dönük? Hiçbiri… İşçilerin ekmeği ile oynuyorlar. İçerideki işçilerin dayanışması önemli. Sizleri geri döndürecek olan böyle bir irade olacak” dedi. detaylar haberimizde…

EMEP Kocaeli direnişte olan işçileri ziyaret etti

Emek Partisi Kocaeli İl Örgütü, Çayırova’da bulunan Baldur ile Dilovası’nda bulunan Özer Elektrik ve Systemair HSK işçilerini ziyaret etti.

Sendikalaştıkları için işten atılan, ücretsiz izne çıkarılan işçileri ziyaret eden Emek Partisi (EMEP) Kocaeli İl Örgütü, dayanışma çağrısında bulundu.

İlk olarak Çayırova’da bulunan Baldur Süspansiyon fabrikasında Türk Metal’den istifa ederek Birleşik Metal-İş’e geçen ve işten atılan 3 işçiyi ziyaret eden EMEP İl Başkanı Arzu Erkan, Gebze’de bölgesinde bulunan diğer direnişlere de değinerek, “Sendikalaşan, mücadeleyi seçen işçilerle işçi sınıfı adına gurur duyuyoruz. Gebze’de sizin dışınızda 5 direniş daha var, kazanım diğer yerlere de güç verecektir” dedi. Patronların sendikalaşmanın önünde engel olmaya çalıştığını vurgulayan Erkan, “Pandemi döneminde hangi yasa işçiye dönük? Hiçbiri… İşçilerin ekmeği ile oynuyorlar. İçerideki işçilerin dayanışması önemli. Sizleri geri döndürecek olan böyle bir irade olacak. Biz Emek Partisi olarak sizin kazanımınızın toplamda sınıfın kazanımı olduğu biliyoruz. Bundan sonra da dayanışma içerisinde olacağız” dedi.

“UCUZ İŞ GÜCÜ KONUMUNDAYIZ”

Yaklaşık iki haftadır direnişlerini sürdürdüklerini belirten işçiler ise, “Çin’in yerini aldık, ucuz iş gücü konumundayız. Bunlar yabancı sermaye, bu ucuz iş gücü onların da işine geliyor. Biz çok rahatız, yetki belgesi geldi. Üretim düştü, görüşmeye yanaşıyorlar şimdi. İşçi bir markette gidip çalışsa buradan daha fazla maaş alır. Mercedes, İsuzu ve Beko’ya üretim yapıyoruz. Pandemi sürecinde de çalıştık, üretim durmadı. Ben 5 yıldır burada çalışıyorum, beni 25/2’den attı, alkol ve uyuşturucu ile suçlamış. Beni o kadar zaman niye çalıştırdın o zaman? İftira atıyorlar” diye konuştu.

SALDIRILARA KARŞI HAREKETE GEÇME ZAMANI

Baldur ziyaretinin ardından yine Birleşik Metal-İş sendikasına üye oldukları için işten atılan Özer Elektrik işçilerini ziyaret eden EMEP, burada Birleşik Metal-İş Gebze 2 No’lu Şube Başkanı Necmettin Aydın ile de görüştü. Ücretsiz izin ve kısa çalışma ödeneğinin patronlar tarafından vurdumduymaz bir şekilde kullanıldığı belirten Aydın, “Patron sendikayı yok sayarak işçilere ‘Gelin şu kadar para vereyim’ diyor. Ama eninde sonunda bizimle masaya oturacaklar. Bu dönem ücretsiz izin, kısa çalışma ödeneğine dair bir şeyler yapmamız lazım” dedi. EMEP İl Başkanı Arzu Erkan ise, Gebze Sendikalar Birliği’nin sendikalaşma hakkının fiilen ortadan kaldırılmasına dönük saldırılara karşı harekete geçmesi gerektiğini vurguladı.

Özer Elektrik’in ardından yine Birleşik Metal-İş sendikasına üye olmalarının ardından zorla ücretsiz izne çıkarılan Systemair HSK işçilerini de ziyaret eden EMEP, dayanışma çağrısını burada da yineledi.

Daha Fazla Göster
Başa dön tuşu
Yandex.Metrica