Siyaset

EMEP Kocaeli: Ekmek Zammı Halka Yansıtılmasın Büyükşehir Tarafından Karşılansın!

EMEP Kocaeli: Ekmek Zammı Halka Yansıtılmasın Büyükşehir Tarafından Karşılansın!

Emek Partisi Kocaeli İl Başkanı Arzu Erkan, ekmek zammına ilişkin açıklama gerçekleştirdi. Erkan 1 Kasım itibariyle 210 gr ekmeğin 5 lira, 100 gr simidin 6 liradan satılacak olmasının emekçiler açısından bir kuru ekmeğe bile ulaşamamak anlamına geldiğini ifade etti

Açıklamanın tamamı şöyle:

Kocaeli’de 123 gün sonra ekmek fiyatı yeniden zamlandı. İlimizde 1 Kasım itibariyle 210 gr ekmek 5 liradan, 100 gr simit ise 6 liradan satılacak. Hatırlanacaktır, 1 Temmuz’da Kocaeli Fırıncılar Odası girdi maliyetlerindeki artış nedeniyle 200 gr ekmeğin 4 liradan satılacağını duyurmuştu. Çok değil, 4 ay sonra yine aynı gerekçelerle yeniden zam yapıldı. Eylül ayında elektrik ve doğalgaza yapılan yüzde 20’lik artışla bu kışın nasıl geçeceğini düşünen emekçiler açısından bu zam bir kuru ekmeğe bile ulaşamamak anlamına gelmektedir. Ekmeğe yapılan zam kabul edilemez. Ne fırıncılar ne de halk mağdur edilmemeli, zam miktarı Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından sübvanse edilmelidir. “Mutlu Şehir” emekçilerin yüzünün güldüğü, bugün tencerede ne kaynayacak diye düşünmediği, bayat ekmek kuyruğuna girmediği şehirdir. Tahir Büyükakın bu şehirde gülen yüzler görmek istiyorsa, yüzünü bu kentin emekçilerine dönmeli, onların çalışma ve yaşam koşullarının iyileştirilmesi için adımlar atmalıdır. Yapacağı bellidir, zam vatandaşa yansıtılmamalıdır.

Emekçinin mutfağı yangın yeri, ekmek zammı da bu yangını körüklüyor!

Türk-iş’in Ekim ayı açlık ve yoksulluk sınırı araştırmasına göre; 4 kişilik bir aile için açlık sınırı, asgari ücretin 1,925 lira üzerine çıkarak 7,425 liraya, yoksulluk sınırı ise 24,185 liraya yükseldi. Yine Türk-iş’in raporuna göre mutfak enflasyonu son 12 ayda yüzde 134,77 oranında artarak rekor tazeledi. Yani, emekçinin mutfağı yangın yeri, ekmek zammı da bu yangını körüklüyor!

İktidarın sermaye sınıfını önceleyen ekonomi politikaları nedeniyle emekçilerin çalışma ve yaşam koşulları ağırlaşmakta, yoksulluk derinleşmekte, en temel ihtiyaç kalemlerine ulaşmak bile imkansız hale gelmektedir. Bu yoksullukta ekmek, emekçiler açısından temel besin maddelerinden biri haline gelmiş, getirilmiştir. Sağlıklı, dengeli beslenme artık lükstür. Ne ağır çalışma koşulları ve düşük ücretler, ne de böyle bir yaşam kaderimiz değildir.

Partimiz tüm işçi ve emekçileri yoksulluk sınırının üzerinde, insanca yaşayacak bir ücret için, zamların geri alınması ve yeni zam yapılmaması için, yoksulluk sınırının altında geliri olan tüm emekçilerin elektrik, doğalgaz ve su faturalarının devlet tarafından ödenmesi için hep birlikte, omuz omuza mücadele etmeye çağıyor. İnsanca bir yaşam tüm emekçilerin hakkı ve gelin, bu hakkı birlikte kazanalım.

Daha Fazla Göster
Başa dön tuşu
Yandex.Metrica