Genel

EMEP Kocaeli İl Sekreteri Hendek paylaşımları sebebiyle ifadeye çağrıldı

EMEP Kocaeli İl Sekreteri Hendek paylaşımları sebebiyle ifadeye çağrıldıErkan; “Partimiz işçi sınıfının partisidir. Ve elbette ki; partimizin yanıbaşımızda, komşumuz Sakarya’da yaşanan bu işçi katliamına seyirci kalması, oradaki işçi ailelerine el uzatmaması düşünülemez” dedi. detaylar haberimizde…

EMEP Kocaeli İl Sekreteri Hendek paylaşımları sebebiyle ifadeye çağrıldı

Şimdi bu Büyük Coşkunlar patronuna sahip çıkmak değil de nedir?

Emek Partisi (EMEP) Kocaeli İl Sekreteri Adem Korkmaz, Sakarya’daki patlamayla ilgili ‘provakatif’ paylaşımlar yaptığı iddiasıyla ifadeye çağrıldı.

“Halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama” iddiasıyla ifadesi alınan Korkmaz’a patlama sonrası neden Sakarya’nın Hendek ilçesinde kurulu bulunan Büyük Coşkunlar Havai Fişek fabrikasının önüne gittiği, kendisinin ve partisinin sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımların sebebi soruldu.

Yaptığı bir paylaşımda Korkmaz, endişeyle bekleyen ailelerin fotoğrafını da paylaşarak “Patlama alanında 5 saat durduk. Sağlık, İçişleri ve Çalışma Bakanı ailelerin yanında değildi. Fabrika patronu ile oturuyordu. Başka söze gerek yok.” notunu paylaşmış. Diğer paylaşımlar ise Emek Partisi Kocaeli İl Örgütünün hesabından yapılan ve Korkmaz’ın gözlemlerini aktardığı video, bir diğeri de “Yıllardır bu fabrikada iş cinayetleri yaşanıyor. Önlemler alınsaydı, denetimler yapılsaydı, bugün bu olay yaşanmayacaktı” notuyla paylaşılan patlama görüntüsü.

EMEP: MÜCADELEDEN GERİ ADIM ATMAYACAĞIZ!

Konuyla ilgili açıklama yapan EMEP Kocaeli İl Başkanı Arzu Erkan, ifadeye çağrılmalarının ihmaller zincirinin sorumlularına kol kanat gerildiğinin ispatı olduğunu belirterek, “Sakarya’nın Hendek ilçesinde Büyük Coşkunlar havai fişek fabrikasında yaşanan patlamanın ardından, patlamanın yaşandığı bölgeye giden, saatlerce yakınlarından haber almak için yüreği ağzında bekleyen işçi aileleri ile dayanışma içinde olan, bölgede yaşanan gelişmeleri anbean il örgütümüzün sosyal medya hesaplarından kamuoyu ile paylaşan il sekreterimiz Adem Korkmaz’ın, bugün il örgütümüzün resmi hesaplarından yapılan bu paylaşımlarla ilgili halkı kin ve düşmanlığa tahrik ve aşağılama suçlamaları ile ifadeye çağrılması sadece partimizin faaliyetinin suç sayılması değil aynı zamanda dün yaşanan ikinci patlama ile 3 askerin daha hayatını kaybetmesine neden olan bu korkunç ihmaller zincirinin sorumlularına hala ve hala kol kanat gerildiğinin apaçık ispatıdır” ifadelerini kullandı.

Olayın sıcağı sıcağına soluğu Sakarya’da aldık

Gerçeği açığa çıkardıkları için cezalandırılmak istendiklerini vurgulayan Erkan, “Partimiz işçi sınıfının partisidir. Ve elbette ki; partimizin yanıbaşımızda, komşumuz Sakarya’da yaşanan bu işçi katliamına seyirci kalması, oradaki işçi ailelerine el uzatmaması düşünülemez. O nedenledir ki patlamanın yaşandığını haber alır almaz parti örgütümüzün ilk refleksi Kocaeli ve Sakarya’daki yöneticilerimizle patlamanın yaşandığı bölgeye gitmek olmuştur. Bölgeye giden heyet içerisinde yer alan İl sekreterimiz Adem Korkmaz da yaşanan gelişmeleri, patlamanın oluş şekli ve patlamanın yaşanmasına neden olan ihmaller zincirini, patrondan, bakanlıklara, yerel yönetimlerden, mülki amirliklere kadar bu olayda sorumluluğu bulunanlara üstelik de işçi yakınlarının aktardıklarından yola çıkarak partimizin sosyal medya hesaplarından yapılan yayınlarla dikkat çekmiştir. İl sekreterimizin olayın sıcağı sıcağına işçi yakınlarının aktarımlarına dayanarak ortaya koyduğu tanıklıkları olayda kusuru bulunanların açığa çıkarılması ve hak ettikleri cezaları alması açısından dava sürecinde işçiler ve işçi ailelerinin lehine değerlendirmesi gerekenler, bir kez daha gerçeği açığa çıkaranları cezalandırma, bir kez daha Büyük Coşkunlar patronunu koruyup kollama derdine düşmüştür” dedi.

“İŞ CİNAYETLERİ SON BULSUN DEMEK ONLARA GÖRE SUÇ!”

Gerçeğin izini sürenlerin peşine sürüldüğünü ifade eden Erkan, “İl sekreterimiz hakkında açılan soruşturmanın tek bir anlamı vardır. Suç sayılan partimizin faaliyetidir. Suç sayılan, ‘iş cinayetinin sorumluları açığa çıkarılsın, önlem almayarak bu patlamaya neden olan patron kadar, defalarca kez patlamalar yaşanmış bir şirketin çalışmasına onay veren, buna göz yuman iktidar ve yerel yönetimler de sorumludur ve yargılanmalıdır’ dememizdir. Bunun başka bir anlamı yoktur. Olayın yaşandığı andan itibaren sosyal medya paylaşımlarımızı takip eden kolluk, tüm paylaşımlarımızı suç unsuru saymış ve ortaya böyle akıl almaz bir suçlama çıkmıştır. ‘Yaşanan bir iş cinayetidir’ demek, ‘sorumlular yargılansın’ demek, ‘iş cinayetleri son bulsun’ demek, işçiler ve ailelerine destek vermek, dayanışma için orada olmak kolluk güçlerine göre suçtur. Şimdi bu Büyük Coşkunlar patronuna sahip çıkmak değil de nedir? Şimdi bu partimizin faaliyetini engellemeye çalışmak değil de nedir? Üstelik de daha ilk patlamanın acısı tazeyken ikinci bir patlama yaşanmış, 3 asker hayatını kaybetmiştir. Güvenlik güçlerinden beklenen devasa bir patlamanın ardından bir belediye işçisinin hiçbir tedbir alınmadan tonlarca ağırlığındaki patlayıcıyı nasıl taşıdığını, bu işçiye kim ya da kimlerin bu yönde bir talimat verdiğini, bu ihmal nedeniyle 3 askerin daha yaşamını yitirmesine neden olan ikinci patlamayı soruşturmazken, onlar her zaman yaptıkları gibi gerçeğin izini sürenlerin peşine düşmüştür” diye konuştu.

Erkan son olarak, “Partimiz; işçi sınıfı ve emekçilerin insanca bir yaşam ve insanca çalışma koşulları için onlarla birlikte sürdürdüğü mücadeleden geri adım atmayacak, iş cinayetlerinin son bulması, sorumluların hak ettikleri cezaları alması için sürdürdüğü faaliyete dört elle sarılacaktır” dedi.

Daha Fazla Göster
Başa dön tuşu
Yandex.Metrica