Genel

EMEP Kocaeli: Ya salgın ve kapitalizm ya devrim ve sosyalizm

EMEP Kocaeli: Ya salgın ve kapitalizm ya devrim ve sosyalizm … Açıklamada; “Dünya genelinde salgın koşullarında bile askeri operasyonlar devam ederek emperyalist planlar uygulanırken, ülkelerin sağlık sistemleri çöküyor, eğitim sistemleri her geçen gün niteliksizleşiyor” denildi. detaylar haberimizde…

EMEP Kocaeli: Ya salgın ve kapitalizm ya devrim ve sosyalizm

6 Mayıs 1972’de idam edilen Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan ve Hüseyin İnan için açıklama yapan Emek Partisi Kocaeli İl Örgütü, “Yaşadığımız koşullar; kapitalizmin tüm bu çürümüşlüğünü gözler önüne sererken, işçi ve emekçilere, kadınlara, gençlere ise sömürü düzeninden başka bir şey vaat etmiyor” denildi.

Türkiye’nin tüm işçi ve emekçilerini Denizlerin açtığı yoldan, birlikte mücadeleye çağrı yapan yazılı açıklama şöyle:

“Bağımsız, özgür ve eşit bir Türkiye inancının neferleri olan Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan ve Hüseyin İnan; 48 yıl önce 6 Mayıs 1972’de idam edildiler. Son sözlerinde ‘Kahrolsun emperyalizm, yaşasın devrim ve sosyalizm’ diyerek bizlere anti-kapitalist, anti-emperyalist bir mücadeleyi miras bıraktılar.

“Her koşulda mücadele etme kararlılığı!”

Salgın koşullarını yaşadığımız bu günlerde; kapitalist sistem bizleri ölüm ile açlık ikileminde bırakıyor, işçiler ve emekçiler sermaye ve Hükümetlerinin sömürü politikaları altında ölümle yüz yüze çalışmaya zorlanıyor. İşsizlik korkusuyla işçi ve emekçiler canları pahasına çalışırken, patronlar ve onların temsilcileri ülkenin tüm kaynaklarını yağmalamaya devam ediyor. Dünya genelinde salgın koşullarında bile askeri operasyonlar devam ederek emperyalist planlar uygulanırken, ülkelerin sağlık sistemleri çöküyor, eğitim sistemleri her geçen gün niteliksizleşiyor. Sermaye ve temsilcileri tarafından bütçeler, eğitime, sağlığa değil emperyalist operasyonlara ayrılarak sömürü katmerleştiriliyor.

Yaşadığımız koşullar; kapitalizmin tüm bu çürümüşlüğünü gözler önüne sererken, işçi ve emekçilere, kadınlara, gençlere ise sömürü düzeninden başka bir şey vaat edilmiyor. 48 yıl önce Denizlerin açtığı bağımsızlık, demokrasi, sosyalizm mücadelesi bugün de aynı yakıcılığı ile başta Türkiye gençliğinin önünde durmaktadır. Onlardan bizlere miras kalan ise her koşul altında mücadele etme kararlılığıdır.

Emek Partisi olarak; ülkenin ve dünyanın içinde bulunduğu koşullarda bağımsızlık ve sosyalizm mücadelesinden ödün vermeden, tüm Türkiye işçi ve emekçilerini Denizlerin açtığı yoldan, birlikte mücadele etmeye çağırıyoruz.
Yaşasın devrim ve sosyalizm!”

Daha Fazla Göster
Başa dön tuşu
Yandex.Metrica