Siyaset

EMEP Körfez İlçe Başkanı Korkmaz ‘siyasi faaliyetten’ gözaltında

EMEP Körfez İlçe Başkanı Korkmaz ‘siyasi faaliyetten’ gözaltında … Korkmaz; “Siyasi faaliyet yürütmek benim görevim, Emek Partisi Körfez ilçe başkanıyım. Öyle olmasa bile herhangi birinin siyasi faaliyet yürütmesi de suç olamaz” dedi. detaylar haberimizde…

EMEP Körfez İlçe Başkanı Korkmaz ‘siyasi faaliyetten’ gözaltında

Emek Partisi Körfez İlçe Başkanı Adem Korkmaz, asli işini yaptığı ve siyasi faaliyet yürüttüğü için gözaltına alındı. Afiş asmamasına rağmen Korkmaz’a “afiş asma” gerekçesiyle ceza kesildi.

Emek Partisi (EMEP) Körfez İlçe Başkanı Adem Korkmaz, işçi duraklarında partisinin bildirilerini dağıttığı için gözaltına alındı. Karakolda ifade vermesinin ardından serbest bırakılan Korkmaz’a afiş asmadığı halde “izinsiz afiş asma” gerekçesiyle 392 lira ceza kesildi.

Evrensel’e konuşan Adem Korkmaz, “İnsanca yaşamak için ne yapacağız” başlıklı bildirileri işlerine giden işçilere dağıtırken siyasi faaliyet yürüttüğü gerekçesiyle gözaltına alındığını belirtti. Korkmaz, “Bildirileri fiziki mesafe kuralına uyarak dağıtıyordum, dolayısıyla polis pandemi yasaklarını ihlal ettiğimi söyleyemedi. Ancak ‘siyasi faaliyet yürütme’ gibi komik bile olamayacak bir gerekçeyle gözaltına alındım. Siyasi faaliyet yürütmek benim görevim, Emek Partisi Körfez ilçe başkanıyım. Öyle olmasa bile herhangi birinin siyasi faaliyet yürütmesi de suç olamaz” dedi.

AFİŞ ASMADIĞI HALDE “AFİŞ ASMA” GEREKÇESİYLE CEZA KESİLDİ

Ayrıca polis memurları Adem Korkmaz’a afiş asmadığı halde “afiş asma” gerekçesiyle 392 lira ceza kesti. Korkmaz, bu durumla ilgili de “Afiş asmadığım halde ‘afiş asma’ gerekçesiyle ceza kestiler. İşçi ve emekçilerin harekete geçmesinden ödü patlayan iktidar onlara ulaşmamıza da engel olmaya çalışıyor ancak tabii ki bizi engelleyemeyecekler” dedi.

Daha Fazla Göster
Başa dön tuşu
Yandex.Metrica