Ekonomi

EMEP: “Metal işçileri şiddet uygulayarak durdurulamaz”

Akdeniz, "Valilik, emniyet başta olmak üzere kamu idarecileri bu suça ortak olmaktadır. Metal işçilerine, sendika yöneticilerine, destekçilere yapılan saldırıyı kınıyoruz"

EMEP: “Metal işçileri şiddet uygulayarak durdurulamaz” … Akdeniz; “Birleşik Metal-İş Sendika Genel Başkanı Adnan Serdaroğlu, sendika yöneticileri, partimiz Kocaeli İl Başkanı Arzu Erkan’ın da içinde bulunduğu 99 yakın kişi gözaltındadır” dedi. detaylar haberimizde…

EMEP: “Metal işçileri şiddet uygulayarak durdurulamaz”

Ercüment Akdeniz: “Metal İşçilerinin Yolunu Açın, Gözaltıları Serbest Bırakın”EMEP Gebze

Emek Partisi (EMEP) Genel Başkanı Ercüment Akdeniz, Gebze’de Birleşik Metal-İş üyesi işçilerin sendikal hakları için Ankara’ya doğru başlatmak istedikleri yürüyüşe dair açıklama yaptı. Gebze’de polis tarafından yürüyüşleri engellenen ve sendika binası önünde bulunan 99 kişi gözaltına alındı.

Gebze’de işçilerin yürüyüşüne destek veren EMEP Genel Başkanı Ercüment Akdeniz, “Gözaltılar serbest bırakılmalı, metal işçilerinin yolu açılmalıdır” dedi.

“DEVLET GÜCÜNÜ METAL İŞÇİSİNE GÖSTERDİ”

Haklarına sahip çıkmak için Gebze’den Ankara’ya yürüme kararı alan işçilerin engellenmesi için Kocaeli Valiliğinin bütün bir kentte 1 ay boyunca eylem ve etkinlik yasağı getirdiğini hatırlatan Akdeniz, “Bugün yürüyüş için toplanan metal işçilerine, sendika yöneticilerine ve dayanışmaya gelen destekçilere saldırı düzenlendi ve 99 kişi gözaltına alındı. Birleşik Metal-İş Sendika Genel Başkanı Adnan Serdaroğlu, sendika yöneticileri, partimiz EMEP Kocaeli İl Başkanı Arzu Erkan’ın da içinde bulunduğu 99 yakın kişi gözaltındadır. Anayasal haklarını kullanan işçileri işten atan metal patronlarına ses çıkarmayan devlet, gücünü meşru talepleri için eylem yapan metal işçisine göstermiştir” dedi.

EMEP Gebze “PATRONLAR SUÇ İŞLİYOR”

Özer Elektrik, HSK Systemair ve Baldur patronlarının suç işlediğini söyleyen Akdeniz, “Valilik, emniyet başta olmak üzere kamu idarecileri bu suça ortak olmaktadır. Metal işçilerine, sendika yöneticilerine, destekçilere yapılan saldırıyı kınıyoruz. Gözaltılar serbest bırakılmalı, metal işçilerinin yolu açılmalıdır. Metal işçileri şiddet uygulayarak durdurulamaz. Her şeyden önce sendikal hak ve özgürlüklere yönelik müdahale sonlandırılmalı, sendika tanınmalı ve işten atılanlar hak kaybı olmadan işe alınmalı, anayasa suçu işleyen patronlar soruşturma açılmalıdır” diye konuştu.

Daha Fazla Göster
Başa dön tuşu
Yandex.Metrica