Siyaset

EMEP: “Pembe Köşk halkın kullanımına açılmalıdır”

EMEP: “Pembe Köşk halkın kullanımına açılmalıdır” … Deniz, “Merak ediyoruz, KBB bünyesindeki hangi yapılar daha Ensar Vakfı’na tahsis edildi, nedir bu Ensar Vakfı sevdası?” dedi. detaylar haberimizde…

EMEP: “Pembe Köşk halkın kullanımına açılmalıdır”

AKP’li Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin 19. yüzyıl yapısı, İzmit Körfezi manzaralı Pembe Köşk’ü 10 yıllığına Ensar Vakfı’na tahsis etmesi tepkiyle karşılandı. Açıklama yayınlayan EMEP İzmit İlçe Başkanı Dursun Deniz, “Ensar Vakfı gibi adı skandallarla anılan bir kuruma tahsis edilen yapıdan Kocaeli halkına ne gibi bir hizmet sunması beklenebilir? Bu karar derhal gözden geçirilmeli ve Pembe Köşk halkın kullanımına açılmalıdır” dedi.

“HALKIN KARŞI ÇIKIŞINA RAĞMEN ENSAR VAKFINA VERİLDİ”

İzmit’in Hacı Hasan Mahallesi’nde Kapanca Sokak’ta bulunan Pembe Köşk, geçtiğimiz günlerde Kocaeli Büyükşehir Belediyesi (KBB) tarafından yeniden restore edilmişti. Tamamlanan restore çalışmalarının ardından KBB, CHP Grubunun muhalefet şerhine rağmen, 3 katlı ve İzmit Körfezi manzaralı binayı Ensar Vakfı’na verme kararı aldı. Konuyla ilgili yazılı açıklama yayınlayan Emek Partisi (EMEP) İzmit İlçe Başkanı Dursun Deniz, “Daha önce restoran olarak hizmet veren Pembe Köşk, adı skandallarla anılan bir vakfın eline verildi. Bu vakıf hepimizin de bildiği, çocuk istismarıyla adından sıkça söz ettiren ve buna rağmen AKP tarafından ülkenin her yerinde koruyup kollanan Ensar Vakfı!” dedi.

“NEDİR BU ENSAR VAKFI SEVDASI?”

“Kendi vakıflarının bünyesinde bulunan çocuklara cinsel istismarda bulunulan bir kurum, neden AKP tarafından bu kadar kollanıyor?” diye soran Deniz, “Daha önce yine ilçemizde önceki dönem İzmit Belediye Başkanı Nevzat Doğan tarafından bu vakfa Nebi Güdük Gençlik Merkezi’nin kullanımı tahsis edilmişti. İzmit Belediyesi’nde Fatma Kaplan Hürriyet’in dönemiyle bu yanlıştan dönüp, Nebi Güdük Gençlik Merkezi Ensar Vakfı’nın elinden alınsa da şimdi KBB vakfa yeni bir yer tahsis etti. Merak ediyoruz, KBB bünyesindeki hangi yapılar daha Ensar Vakfı’na tahsis edildi, nedir bu Ensar Vakfı sevdası?” ifadelerini kullandı.

“KOCAELİ HALKI ENSAR’DAN MI İBARET?”

KBB sitesinden Pembe Köşk ile ilgili restorasyon döneminde yer alan habere değinen Deniz, “KBB Pembe Köşk için “Yapı restorasyon sonrası Kocaeli halkının hizmetine sunulacak” diyordu. Bu mu Kocaeli halkına hizmet? Ensar Vakfı gibi adı skandallarla anılan bir kuruma tahsis edilen yapıdan Kocaeli halkına ne gibi bir hizmet sunması beklenebilir? Bu karar derhal gözden geçirilmeli ve Pembe Köşk halkın kullanımına açılmalıdır. Emek Partisi İzmit İlçe Örgütü olarak bu konunun takipçisi olacağız” dedi.

Daha Fazla Göster
Başa dön tuşu
Yandex.Metrica