Siyaset

EMEP: “Virüs Fabrikalarda Artarken İşçiler Ücretli İzne Çıkarılmıyor”

Erkan; "Tüm işyerlerinde üretime en az 14 gün süreyle ara verilmeli, tüm çalışanlar ücretli izne çıkarılmalı ve yaygın test yapılmalıdır"

EMEP: “Virüs Fabrikalarda Artarken İşçiler Ücretli İzne Çıkarılmıyor” … Erkan; “Bakanın görevi de tek başına vakalardaki artışı açıklamaktan ibaret değildir. Yapılması gerekenler bellidir ve partimiz defalarca kez virüsün yayılımını önlemek için yapılması gerekenlerin altını çizmiştir” dedi. detaylar haberimizde…

EMEP: “Virüs Fabrikalarda Artarken İşçiler Ücretli İzne Çıkarılmıyor”

EMEP Kocaeli İl Örgütü, fabrikalarda artan vakalara dair yeni bir açıklama yaptı. “Yeter artık, harekete geçin, bu kentin emekçilerinin sağlığı ile oynamayın! Patronların karı uğruna emekçilerin, ailelerinin, çocuklarının sağlık ve yaşam hakkını riske atmayın!” denilen açıklamada, talepler de sıralandı.

KOCAELİ’DE ARTIŞ YÜZDE 30

Emek Partisi (EMEP) Kocaeli İl Başkanı Arzu Erkan imzasıyla yayınlanan açıklamada Kocaeli’de vaka artışının yüzde 30 olduğunu hatırlatılarak, “Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, dün Bilim Kurulu toplantısının ardından basın mensuplarının sorularını yanıtladı ve çeşitli açıklamalarda bulundu. Bakanın açıklamalarına göre; son 1 ayda bazı illerde koronavirüs vakaları yeniden artışa geçerken, Kocaeli’de bu artışın yüzde 30 olduğu ifade edildi. Bakanın açıklamaları bilinenin itirafından başka birşey değildir! Bakanın görevi de tek başına vakalardaki artışı açıklamaktan ibaret değildir. Yapılması gerekenler bellidir ve partimiz defalarca kez virüsün yayılımını önlemek için yapılması gerekenlerin altını çizmiştir. Virüsün yayılımını önlemek için yaşamsal açıdan zorunlu mal ve hizmetleri üreten işyerleri dışında tüm işyerlerinde üretime en az 14 gün süreyle ara verilmeli, tüm çalışanlar ücretli izne çıkarılmalı ve yaygın test yapılmalıdır” denildi.

“HALKIN SAĞLIĞI HİÇE SAYILIYOR”

Kocaeli halkının sağlığının hiçe sayıldığını belirten Erkan, “Çok değil daha bir hafta önce partimiz koronavirüs vakalarının fabrikalarda yeniden artışa geçtiğini duyurmuştu. Virüs fabrikalarda yayılırken bunun önüne geçmek üzere adım atmayanlar, üstüne üstlük bir de ilköğretimde tüm sınıflarda, 8. ve 12.sınıflarda yüzyüze eğitimi başlatmıştır. Milli Eğitim Bakanı tüm okullara dezenfektan gönderilmiştir dese de dezenfektan gitmeyen okullar olduğu gibi kimi okullarda temini de velilerin sırtına yıkılmaya çalışılmaktadır. Hala ateş ölçer olmayan okullar vardır, hala revir-karantina odası belirlenmemiş okullar vardır. Ders başı yapılan okullarda görevli eğitim emekçilerine test yapılmamıştır. Hem eğitim emekçilerinin, hem de öğrencilerin ve öğrenci velilerinin sağlığı riske atılmıştır. Şimdi çıkmış Sağlık Bakanı ilimizde vakaların yüzde 30 artığını söyleyebilmektedir. Bu düpedüz bir kentin halkının sağlığını hiçe saymak değil midir?” diye sordu.

“İŞÇİLER VE AİLELERİ TEDİRGİN”

“Daha geçen hafta ilimizde virüsün artış gösterdiği fabrikaları duyurduk” diyen Erkan, “Adı geçen fabrikalarda virüs yayılırken, işçiler de fazla mesailerle günde 10 saat, 12 saat çalıştırılmaya devam ediyor. Virüs yayılıyor, çarklar dönüyor, o çarklar adeta işçilerin bedenlerini de öğütüyor. Artık yeter! Patronların karı uğruna işçilerin ve ailelerinin sağlığı riske atılamaz. Geçen hafta yaptığımız açıklamada Ford Otosan, Federal Mogul, Prometeon, Safi Port gibi işyerlerinde virüsün yayılımına dikkat çekmiştik. Bugün geldiğimiz noktada; Federal Mogul’un İzmit, Sapanca ve Arslanbey tesislerinde pozitif vaka sayıları öylesine artmıştır ki, fabrika tüm işçilere test yapmak durumunda kalmıştır. Sadece Sapanca’da 127 işçinin test sonucu pozitiftir. Test yapılan İzmit ve Arslanbey’de işçilere pozitif sayısı açıklanmamaktadır. İşçiler de, aileleri de tedirgindir. Yine Gebze bölgesinde faaliyet gösteren Tayaş gıda fabrikasında dün itibariyle test sonucu pozitif çıkan işçi sayısı 50’dir. Bu sadece bir günde ortaya çıkan rakam! Adı geçen tüm işyerlerinde de üretim devam etmektedir” dedi.

“BİRLİKTE MÜCADELEYE ÇAĞIRIYORUZ”

Açıklamasının sonunda “Emek Partisi olarak; bir kez daha Sağlık Bakanı’na, bu kentin mülki amirlerine, İl Sağlık Müdürlüğü’ne sesleniyoruz” diyen Erkan, “Yeter artık, harekete geçin, bu kentin emekçilerinin sağlığı ile oynamayın! Patronların karı uğruna emekçilerin, ailelerinin, çocuklarının sağlık ve yaşam hakkını riske atmayın! Hiç vakit kaybetmeksizin, başta vakaların artışa geçtiği fabrikalar olmak üzere tüm işyerlerinde üretime 14 gün süreyle ara verilip, işçiler ücretli izne çıkarılmalıdır. Başta fabrikalar, işyerleri, okullar olmak üzere tüm emekçilere ücretsiz test yapılmalıdır. Tüm yurttaşlara başta maske olmak üzere hijyenik ürünler ücretsiz dağıtılmalıdır. Sağlık ve eğitim kamusal bir haktır! Tüm yurttaşlar için parasız, erişilebilir ve nitelikli olmalıdır. Partimiz bu kentin tüm emekçilerini bu taleplerin hayat bulması için fabrikasında, işyerinde, okulunda, mahallesinde bir araya gelmeye ve birlikte mücadeleye çağırmaktadır” ifadelerini kullandı.

Daha Fazla Göster
Başa dön tuşu
Yandex.Metrica