İGF

Emirates uçuşlarında ‘IATA Travel Pass’ denemeleri başladı

Türkiye’de 1987 yılından bu yana yolcularını Dubai üzerinden dünyaya bağlayan global havayolu şirketi Emirates, COVID-19 ile ilgili seyahat gerekliliklerini kolaylaştıran “IATA Travel Pass” denemelerini başlattı.

İSTANBUL (İGFA) – Emirates, hükümetin COVID-19 testi ve aşısı ile ilgili gereklilikleri doğrultusunda yolcuların seyahatlerini kolayca ve güvenli bir şekilde yönetmelerine yardımcı mobil bir uygulama olan Uluslararası Hava Taşımacıları Birliği’nin (IATA) ‘Travel Pass’ uygulamasını başlattı.

EK185 sefer sayılı uçuşla Dubai’den Barselona’ya seyahat eden ilk yolcular, seyahat öncesi COVID-19 test sonuçlarını doğrulamak ve Emirates ile paylaşmak için bu “dijital pasaportu” denediler. Denemeler, yolcuların seyahat süresince  COVID-19 ile ilgili belgelerini dijital olarak, güvenle ve sorunsuz şekilde yönetmelerini sağlayarak, seyahatlerini daha kolaylıkla tamamlamaları için atılmış bir adım olarak yorumlandı. 

Emirates’in Operasyondan Sorumlu Direktörü Adel Al Redha, “Yolcuların COVID-19 ile ilgili seyahat verilerini dijital olarak işleyebilmek başarıyı beraberinde getirecektir. Bu inisiyatifi gerçek zamanlı olarak denemekte öncü olmaktan ve IATA ile yaptığımız ortaklıktan memnuniyet duyuruyoruz ve yakında yolcu memnuniyetini daha da geliştirmek için başka çalışmalarımız da olacak” diye konuştu.

Uygulama, Emirates’in seçili Dubai – Barselona ve Londra Heathrow – Dubai uçuşlarında yapılıyor ve yakında başka uçuş noktaları da eklenerek genişletilecek.  

Daha Fazla Göster
Başa dön tuşu
Yandex.Metrica