Genel

EMŞAV Kocaeli basınla tanıştı

EMŞAV Kocaeli, basınla tanıştı

EMŞAV’ın Kocaeli Şubesi başkan ve yöneticileri basın mensuplarıyla şube yöneticileri bir araya geldi

Lerzan Göremen- Mustafa Göksel (Hür Kocaeli) İzmit- Kısa adı EMŞAV olan Emniyet Teşkilatı Vazife Malulü ve Şehit Aileleri Vakfı Kocaeli Şube Başkanı Alpay Çakırcı, “Kocaeli’de yaşayan, tüm emniyet mensubu şehit aileleri ve gazilerimiz, günün yirmi dört saati, haftanın yedi günü, bize her an ulaşabilsinler diye tüm çalışma arkadaşlarımızla seferberlik ilan ettik” dedi.

EMŞAV Kocaeli, basınla tanıştı
EMŞAV Kocaeli, basınla tanıştı

Şube yöneticilerini ve kendini tanıttı

Şube Başkanı Alpay Çakırcı, “EMŞAV Kocaeli İl Başkanlığı olarak; öncelikle il yönetimini tanıtmak isterim. Ben Alpay Çakırcı; kurucu, iş insanı, girişimci ve meslek olarak elektrik mühendisiyim. Yöneticiler Hicran Özcan kurucu, iş insanı, girişimci. Dilek Erdoğan; kurucu, iş insanı, girişimci, optisyen. Taylan Yıldız; kurucu, iş insanı, girişimci, davranış bilimleri, NLP master, 6 branşta uluslararası danışman, marka uzmanı ve eğitmenlik yapmakta” ifadelerini kullandı.

“Bazı kavramlar çabuk unutuluyor”

EMŞAV Kocaeli, basınla tanıştı
EMŞAV Kocaeli, basınla tanıştı

Başkan Çakırcı, “Ülkemizde, kolluk kuvvetlerimiz, maalesef yıllardan beri; terör belası, suç ve suça meyletmiş güruh ile savaş halinde. Ülkenin bekası, toplumsal güvenlik ve en önemlisi ülke geleceği açısından gecesi ve gündüzü bir olarak mücadele eden kolluk kuvvetlerimizden emniyet teşkilatımız da bu kutlu mücadelelerinde şehitler ve gaziler verdi. Modernleşme ve sosyalleşmenin, dijital dünyaya doğru yol aldığı bu çağda, bazı kavramlar, üzülerek söylemeliyiz ki çabuk unutuluyor ve zaman aşımına uğruyor.

“En büyük değerlerimizden”

EMŞAV Kocaeli, basınla tanıştı
EMŞAV Kocaeli, basınla tanıştı

İşte bu zaman aşımına uğrayan ve unutulan değerlerimizden biri de emniyet mensubu şehit aileleri ve gazilerimizdir. Kahramanları sadece bir gün hatırlamak yerine her zaman onların yanında olduğumuzu unutmamak; bir ülkü, bir ideal olmalıdır. Bu sebeple, Türk Emniyet Teşkilatı’nın, aziz şehitleri ile birlikte gazilerimiz ve onların emanetlerine sıkı sıkıya sarılmak, bu ülkü ve idealin de bir basamağıdır” dedi.

“Bu ulusun dualarıyla desteklenmekte”

Başkan Çakırcı konuşmasını şöyle sürdürdü: “Dünyanın neresine giderseniz gidin, şanlı Türk ulusunun aziz koruyucuları olan kolluk kuvvetlerimizin cesaretlerinin bir eşi ve benzerini bulamazsınız. Çünkü bu aziz milletin evlatları olan kolluk kuvvetlerimiz, bu ulusun dualarıyla da desteklenmektedir. Emniyet Vazife Malulü ve Şehit Aileleri Vakfı’nın bir neferi olan EMŞAV Kocaeli İl Başkanlığı olarak, emniyet mensubu şehitlerimizin aileleri ve gazilerimizin yanlarında olduğumuzu haykırmaktan onur duymaktayız.

“Seferberlik ilan ettik”

Bu kentte yaşayan, tüm emniyet mensubu şehit aileleri ve gazilerimiz, günün yirmi dört saati, haftanın yedi günü, bize her an ulaşabilsinler diye tüm çalışma arkadaşlarımızla seferberlik ilan ettik. Amacımız, şehit aileleri ile gazilerimiz ve çocuklarına bir kardeş, bir ağabey, bir abla şefkati ile yaklaşarak onların geleceğe tebessüm eden gözlerle bakmasını sağlamak. Gerek eğitim, gerek sağlık ve gerekse sosyal destekler konusunda, bizler EMŞAV Kocaeli İl Başkanlığı olarak ‘Dinlenmemek üzere yola çıktık ve hiçbir zaman durmayacağız’ diyoruz. Mesleğinizin gereği olan, olaylara birinci derecede şahitler olarak, değerli emniyet mensubu polislerimizin fedakarlıkları, yaşadıkları durumlar ve nicelerine denk gelmekle aslında bizlerin de duygularını hissedebiliyorsunuz.

“Desteklemenizi rica ediyoruz”

Bu nedenle sizlerin vakfımıza göstereceğiniz yoğun ilgiden emin olarak, çalışmalarımızda bizleri, toplumsal bilinçlenmede desteklemenizi rica ediyoruz. Unutmayın ki, Türk polisleri, en zor görevlerde yer alan, kardeşlerimiz, ağabeylerimiz ve canlarını siper etmiş yılmaz bekçilerimizdir. Onların emanetlerine sahip çıkmak, bu ulusun bir ferdi olarak sizlerin de asli görevidir. Konuşmamı tamamlamadan önce, sizlerin huzurunda, tüm aziz şehitlerimizi rahmetle anıyor ve gazilerimize saygı ve hürmetlerimizi sunuyoruz.”

“Gönüllerine dokunmak istiyoruz”

EMŞAV Kocaeli İl Başkanı Alpay Çakırcı sözlerini şöyle sonlandırdı: “Direkt üye olarak değil şehit ailelerini baz alarak hareket ediyoruz. Emniyet ile genel merkez verilerini kıyaslıyoruz. Ailesinin hepsini kayıt altına alarak hareket edeceğiz. Ne ihtiyacı var, ne şekilde destekleyebiliyoruz onlara bakacağız. Biz insanların gönlüne dokunmak istiyoruz. Ramazan’da hatırladık, koli götürdük gibi bir projeye odaklanmıyoruz. Daha çok gönüllere dokunabileceğimiz, gerçekten onların bizi yanlarında hissedeceği projeler yapmayı hedefliyoruz. Vakıfların geliri bağışlardır. Projelerimizle bunu sağlamayı planlıyoruz.”

Alpay Çakırcı kimdir?

1981 Antalya doğumlu olan Alpay Çakırcı, ilköğretimi Yalova Atatürk İlkokulu, ortaokulu Yalova Lisesi’nde ve lise eğitimini de İstanbul Yakacık Lisesi’nde tamamladıktan sonra üniversiteyi; Kocaeli Üniversitesi Elektrik Mühendisliği’nde okudu. İki çocuk babası Çakırcı aynı zamanda özel bir firmanın da sahibi.

EMŞAV Kocaeli Şubesi

Alpay Çakırcı (Başkan)
Dilek Erdoğan (İl Koordinasyon Başkanı)
Hicran Özcan (İl Koordinasyon Başkan Yardımcısı)
Taylan Yıldız (İletişim ve Medya Başkanı)

Daha Fazla Göster
Başa dön tuşu
Yandex.Metrica