İGF

Enerji Bakanı’ndan Başkan Büyükkılıç’a övgü

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, ‘Belediyelerde Yenilebilir ve Akıllı Enerji Uygulamaları’ toplantısında Türkiye’ye örnek olacak çalışmalardan bahsederken, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez de Büyükkılıç’ın çalışmalarını örnek gösterdi.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı ile Türkiye Belediyeler Birliği işbirliğinde ‘Belediyelerde Yenilebilir ve Akıllı Enerji Uygulamaları’ toplantısı video konferans yöntemiyle yapıldı. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez başkanlığında yapılan toplantıya Başkan Büyükkılıç’ın yanı sıra Türkiye Belediyeler Birliği Başkanı ve Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı ve Enerji Kentler Birliği Başkanı Osman Zolan, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Tahir Büyükakın, Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, Şanlıurfa Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül ve diğer ilgililer katıldı.

11-14 Ocak Enerji Verimliliği Haftası dolayısıyla, belediyelerde yenilebilir ve akıllı enerji uygulamalarının konuşulduğu toplantıda Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç önemli açıklamalarda bulundu. Büyükkılıç, İller Bankası ve TEDAŞ’ın belediyeleri enerji alanında daha fazla destek vermesi gerektiğinin altını çizerek, yazılım konusunda da gerekli iş birliğinin yapılmasını, bu konuda EPDK’nın devreye girmesinin doğru olacağını dile getirdi.

Yenilenebilir enerjiye destek ve enerji üretme konusunda yine önemli bir projeyi hayata geçireceklerini belirten Büyükkılıç, “Katı atıklar ile arıtma ile ilgili enerji üretimi söz konusu, besi yerimiz ile ilgili ayın 26’sında ihaleye çıkıyoruz, yenilenebilir enerjiye de destek olma bağlamında önemli bir projeyi de hayata geçireceğiz” belirtti.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez ise konuşmasında Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç’ın konuşmasında bahsettiği Kayseri Ulaşım A.Ş.’nin uyguladığı İSO 50001 enerji yönetim belgesini örnek gösterdi. 

 

Daha Fazla Göster
Başa dön tuşu
Yandex.Metrica