Genel

Ensar’a, Tügva’ya var ama Nikomedia Vakfı’na yok!

Ensar’a, Tügva’ya var ama Nikomedia Vakfı’na yok!

İZMİT’İN 3 BİN YILLIK TARİHİ AKP VE MHP OYLARIYLA REDDEDİLDİ

İzmit Belediyesi Temmuz ayı olağanüstü meclis toplantısında, Çukurbağ kazı alanında İzmit’in 3 bin yıllık tarihinin açığa çıkarılması için Nikomedia Kazıları İzmit Kültür Sanat ve Eğitim Vakfı ile işbirliği protokolü yapılabilmesi amacıyla belediye başkanına protokol yapma yetkisi verme maddesi AKP ve MHP’li meclis üyelerinin oylarıyla reddedildi

İzmit Belediye Meclisi 5 Temmuz’da yapılan olağan meclis toplantısının ardından, İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet’in çağrısıyla 5393 sayılı Belediye Kanunu’nun 20. maddesi gereğince olağanüstü toplandı. İzmit’in 3 bin yıllık tarihini açığa çıkaracak Çukurbağ Nikomedia kazıları kapsamında kurulan Nikomedia Kazıları İzmit Kültür Sanat Ve Eğitim Vakfı ile işbirliği protokolü yapılabilmesi için belediye başkanına yetki verilmesine ise AKP ve MHP’li üyeler yine ret oyu kullandı.

BİR KEZ DAHA REDDEDİLDİ

İzmit’in tarih ve turizm gelirlerini arttıracak, ikinci bir Efes olmasının önünü açmak için kolları sıvayan İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet, Kültür ve Turizm Bakanlığı ve Kocaeli Müze Müdürlüğü ile geçtiğimiz yıl protokol yapmıştı. Protokol kapsamında çalışmaları yürütecek ve yönetim kurulu başkanlığını Fatma Kaplan Hürriyet’in yapacağı Nikomedia Vakfı ile protokol yapılması teklifi ise AKP ve MHP’nin oylarıyla bir kez daha reddedildi.

ENSAR’A VAR NİKOMEDİA’YA YOK

Oysa geçtiğimiz AKP yönetimi döneminde Ensar Vakfı, Tügva gibi vakıflarla onlarca yıllık protokoller yapılmış, AKP’lilerin yakınlık kurduğu vakıflara ayni ve nakdi yardımlar yapılmıştı. Yapılan protokoller ise 10, 25 yıllık yapılarak, sonraki belediye yönetimlerinin eli kolu bile bağlanmıştı. Üstelik o dönem bu vakıflara kentin değerli tarihi yapıları da devredilmişti. Aynı dönem bu kararları alan AKP ve MHP’lilerin İzmit’in 3 bin yıllık tarihine karşı bu anlamsız tavrı, kentin tanıtımına, ekonomisine yönelik de bir tavır oldu.

Daha Fazla Göster
Başa dön tuşu
Yandex.Metrica