Siyaset

Ercüment Akdeniz: “Bu İttifakın Garantisi Sizlersiniz”

Ercüment Akdeniz: “Bu İttifakın Garantisi Sizlersiniz” … Akdeniz, “Erdoğan’ın bahsettiği Kurtuluş Savaşı’nda hayatını kaybeden insan sayısına bakalım. Siirt’te bir genç kadın hayatını kaybediyor ölümünde sorumlu olan Musa Orhan 10 yılla cezalandırılıyor” dedi. detaylar haberimizde…

Ercüment Akdeniz: “Bu İttifakın Garantisi Sizlersiniz”

Bahadır Özgür
Bahadır Özgür

Emek Partisi Kocaeli İl Örgütü “Türkiye Nereye Gidiyor? Emekçilerin seçeneği ne olmalı?” konulu Emek Partisi Genel Başkanı Ercüment Akdeniz ve Gazete Bahadır Özgür’ün katılımıyla gerçekleşti. Siyasi parti temsilcileri, sendika, dernek yöneticileri ve çok sayıda emekçinin katıldığı panelde konuşan Gazeteci Bahadır Özgür, AKP’nin iktidara geldiği dönemin Türkiye toplumunda iktisadi ve siyaseten kırılmaların yaşandığı bir dönem olduğunu belirtti. Özgür, “İçinde bu90larda %35’i ücretli kesimden oluşan bir ücretli kesim var dörtte biri asgari ücretli iken; bugün geldiğimiz noktadaysa %65’i ücretli çalışan ve neredeyse tamamı asgari ücretli hale getirildi. Üniversiteli gençlerden oluşan bir gizli işsizlik sorunumuz var. Haliyle böyle bir toplumu yönetebilmeniz için bu emeği bir şekilde ya belli bir tarih vererek ikna edersiniz ya da talepleri baskılayacak yeni mekanizmalar bulmanız gerek. Bu kriz IMF programıyla aşılacak bir kriz değil. Bu kesimin iş yaşam koşullarının iyileştirilmesi beklentisi var. İktidar ise bu yapısal krizden çıkmanın bir yolu olarak Türkiye’yi üretim üssüne çevirmek olarak görüyor” şeklinde konuştu.

Konuklar

HALK İTTİFAKIIN DİNAMO GÜCÜ KADINLARDIR

Panelin farklı şehirlerde katıldığı 30. Halk buluşması olduğunu belirten Emek Partisi Genel Başkanı Ercüment Akdeniz ise; “Erdoğan bugün 5 Aralık Kadın Hakları Günü dolayısıyla yaptığı konuşmada kadınların esas özgülüklerine kendi iktidarları döneminde ulaştığını söylüyor. AKP’li yıllarda 8000’e yakın kadın hayatını kaybetti. Erdoğan’ın bahsettiği Kurtuluş Savaşı’nda hayatını kaybeden insan sayısına bakalım. Siirt’te bir genç kadın hayatını kaybediyor ölümünde sorumlu olan Musa Orhan 10 yılla cezalandırılıyor. Biz bir halk ittifakı istiyorsak bunun dinamo gücü kadınlardır, bu ittifakın yarısı kadınlardır” dedi.

Konuklar

Kocaeli’de 2020 Şubat ayında bir günde 5 gencin hayatına son verdiğini hatırlatan Ercüment Akdeniz; “Bu gençler diplomalı işsizler, iş bulamayan bunalıma sürüklenen gençlerdi. Bu durum toplumsal bir travmadır, sadece o gençlerin ailelerinin yaşadığı bir travma değildir. Bu gençlere iyi bir gelecek sunmak için güçlü bir halk ittifakı kurmamız gerek. Gençler ellerinde kırmızı kart seçimi bekliyorlar ama bu yetmez; giden gidecek ama gelen ne olacak, gelen gideni aratacak mı? Biz eğer gençlerin geleceği için mücadele edeceksek bu ittifakın en önemli parçası gençlerdir” dedi.

Konuklar

Akdeniz, Türkiye’nin Erdoğan eliyle Avrupa’nın Bangladeş’i haline getirildiğini hem en çok asgari ücretli çalışanının olduğu hem de asgari ücretin en düşük olduğu ülkeler arasında ilk sıraya yükseldiğini belirtti.

Bu koşullar karşısında halkın sokağa taşan öfkesine karşı üretilen provokasyon söylemlerine de değinen Akdeniz, “Emekçiler, işçiler provokasyon çıkarmaz. Buna karsı kendi önlemini de alır. Halka sadece sandığı seçimi gösterenler, halkın seçimi bekleyecek mecali kalmadığını görmelidir. Üçüncü ittifak, halk seçeneği en geniş birliğini kurmalı ve sokakları doldurmalı, meydanlara inmelidir. Bu ittifakın garantisi sizlersiniz, bu memleketin emekçileri, gençleri, kadınları, üretenleridir” şeklinde konuştu.

Daha Fazla Göster
Başa dön tuşu
Yandex.Metrica