Siyaset

Ercüment Akdeniz sanatçıları Baldur Grev alanına çağırdı

Ercüment Akdeniz sanatçıları Baldur Grev alanına çağırdı … Akdeniz, “Baldur işçilerini nasıl destekleyebiliriz, bu grevi nasıl büyütebiliriz diye konuşurken bu resmi çizdim. Yeni E Dergisinin sanatçılara ve aydınlara bu grevi desteklemek için bir çağrısı vardı” dedi. detaylar haberimizde…

Ercüment Akdeniz sanatçıları Baldur Grev alanına çağırdı

Ercüment Akdeniz yaptığı resmi Baldur işçilerine hediye etti
Ercüment Akdeniz yaptığı resmi Baldur işçilerine hediye etti

Emek Partisi Genel Başkanı Ercüment Akdeniz, kendi çizdiği resmi grevde olan Baldur işçilerine ulaştırdı.

Emek Partisi (EMEP) Genel Başkanı Ercüment Akdeniz, Kocaeli Çayırova’da grevlerine devam eden Baldur işçilerine ziyaret gerçekleştirdi. EMEP GYK Üyesi Tarık Erkan, Kocaeli İl Başkanı Arzu Erkan, Gebze İlçe Başkanı Yusuf Akar ve Körfez İlçe Başkanı Adem Korkmaz’ın bulunduğu ziyarette konuşan Akdeniz, “Bütün aydın ve sanatçıları grev alanını ziyaret etmeye, sanatlarıyla burayı büyütmeye çağırıyorum” dedi.

Akdeniz, Baldur grevini ziyaret sırasında işçilere çizdiği resmi takdim etti. İşçiler resmi grev çadırına astı.

AKDENİZ’DEN SANATÇILARA ÇAĞRI

Ziyaret sırasında konuşan EMEP Genel Başkanı Ercüment Akdeniz, “Baldur grevi bizim için çok önemli. Bu grev sadece Baldur işçisinin değil, hepimizin” dedi. Baldur grevinin yaşaması gerektiğini söyleyen Akdeniz, “Tabi 19 yıllık AKP iktidarı grev dendiğinde arkasından yasağını getirmiştir ama bugün Baldur işçileri en önde siperdedir, öncü konumdadır. Bu yüzden bu grevin ayakta kalması ve yaşaması gerekmektedir. Biliyoruz ki bu grev ancak dayanışmayla yaşar. Bu yüzden Baldur grevini önemsiyoruz” diye konuştu. Bir toplantı sırasında not alırken Baldur işçilerini çizdiğini söyleyen Akdeniz, “Baldur işçilerini nasıl destekleyebiliriz, bu grevi nasıl büyütebiliriz diye konuşurken bu resmi çizdim. Yeni E Dergisinin sanatçılara ve aydınlara bu grevi desteklemek için bir çağrısı vardı. Ben de bütün aydın ve sanatçıları grev alanını ziyaret etmeye, sanatlarıyla burayı büyütmeye çağırıyorum” dedi.

Ziyaret sırasında Akdeniz’in ardından konuşan DİSK Yönetim Kurulu Üyesi ve Gıda-İş Genel Başkanı Seyit Aslan, Sakarya Hendek’teki Büyük Coşkunlar havai fişek fabrikasında yaşanan patlamanın duruşmasından geldiklerini belirterek, orada yaşananları işçilere aktardı. Dayanışmayı büyüteceklerini söyleyen Aslan, “Bugün Baldur grevi sadece Baldur işçisinin grevi olursa bu bir sorundur. Bu direnişi büyütmek, sahiplenmek zorundayız. Bu grevi selamlıyoruz ve her türden dayanışmayı sağlayacağız” dedi.

Daha Fazla Göster
Başa dön tuşu
Yandex.Metrica