Siyaset

Erdoğan: “ABD ile eşit koşullarda diyaloğa açığız”

Erdoğan: “ABD ile eşit koşullarda diyaloğa açığız” … Kuzey Marmara Otoyolu açılışında konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, ABD’nin Türkiye’ye yönelik yaptırım kararlarına değindi. detaylar haberimizde…

Erdoğan: “ABD ile eşit koşullarda diyaloğa açığız”

“Hiçbir çekişmenin polemiğin ülkeye faydası olmadığına inanıyoruz” diyen Erdoğan, “Bizimle eşit şartlarda oturup konuşmaya, adil tekliflerle anlaşmaya hazır olan herkese kapımızda, gönlümüzde açıktır” dedi.

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kuzey Marmara Otoyolu 6. Kesimi’nin açılış törenine video konferansla katıldı.

Erdoğan’ın konuşmasından satır başları:

* Bugün hizmete açtığımız yolun uzunluğu 68 kilometreyi geçiyor. Kuzey Marmara Otoyolu’nun 2016 yılında başlayıp etap etap devam eden açılışlarında son bir bölüm daha kaldı. İnşallah bu son kısmı da önümüzdeki yılın son çeyreğinde tamamlayacağız.

* Bugün açılışını yaptığımız otoyolun maliyeti 431 milyon doları buluyor. İstanbul-İzmir otoyoluyla, Tem otoyoluyla bağlantı sayesinde vatandaşlarımıza hızlı ve konforlu ulaşım sağlamış oluyoruz.

* Bu tür yapılar ülkemiz için sembol haline dönüşen eserlerdir. İstanbul’un geleceğini şekillendirecek bu önemli yatırımların her aşamasını takip ediyoruz. Belediye başkanlığımdan itibaren her anımı eser ve hizmete adamış biri olarak bu tür yapıları ülkeme kazandırdığım için her gün hamd ediyorum.

* Kara, hava, demir ve deniz ulaştırmaları kalkınmaların başında gelir. Ülke içinde insanlar kolaylıkla bir yere ulaşamıyorsa orada refah olmaz. Mevcut demiryolu ağımızın neredeyse tamamını sıfırdan yeniledik. Metro ve tramvay hatları ekledik.

“EŞİT ŞARTLARLA KONUŞMAYA HAZIRIZ”

* Hala devam eden projelerin devreye girmesiyle ülkemizi salgın sonrası dönemin üretim ve ticaret merkezi yapmanın gayretini daha da ileri taşıyacağız.

* Biz büyük ve güçlü Türkiye’nin inşası için ihtiyaç duyulan altyapıyı tamamladıkça ülkemiz yerli ve uluslararası yatırımcılar için giderek artan bir cazibe merkezine dönüşmeye başlamıştır.

* Bugüne kadar 220 milyar dolarlık uluslararası yatırım çekmiş olmamız bunun en büyük ispatıdır. Ama asıl büyük atılımı önümüzdeki döneme bekliyoruz. Ülkemizin siyasi ve ekonomik bağımsızlığını güçlendirdikçe önümüze çıkan engelleri daha kolay aşmaya başladık.

* Tabi içeride ve dışarıda yılların alışkanlıklarını değiştirmek kolay olmuyor. Terör örgütlerini kullanmaktan, darbe girişimlerine, siyasi ve ekonomi tuzaklardan yaptırımlara kadar her yöntemi kullanarak ülkemizin önünü kesmeye çalıştılar. Hamdolsun şu ana kadar başarılı olamadılar.

* Türkiye’nin egemenlik haklarını kullanmaktan asla tereddüt göstermeyecek bir ülke olduğunu kabul ettirmekte kararlıyız. Bizimle eşit şartlarda oturup konuşmaya, adil tekliflerle anlaşmaya hazır olan herkese kapımızda, gönlümüzde açıktır.

“SİZİ HAYAL KIRIKLIĞINA UĞRATMAYA DEVAM EDECEĞİZ”

* Tehditle, dayatmayla, riyakarlıkla, ayak oyunlarıyla ülkemize diz çöktürme gayreti içinde olanlara söylüyorum; sizleri hayal kırıklığına uğratmaya devam edeceği. Allah’ın yardımı ve milletimizin desteğiyle bugünlerimize getirdiğimiz mücadeleyi zafere ulaştırana kadar durmayacağız.

* Bu yolda en büyük güç kaynağımız milletimizin birliği, beraberliği, kardeşliğidir. Nice badirelerimizi atlatmamızı sağlayan bu kardeşlik iklimine sıkı sıkıya sahip çıkıyoruz.

* Kısır hesapların ürünü siyaset ve toplum mühendisliklerinin ülkemize her bakımdan ağır maliyeti olmuştur. Türkiye’nin bir kez daha böyle bir cenderenin içine sokulmasına milletimiz izin vermeyecektir.

* Biz eser, hizmet, proje konusunda herkesle yarışmaya, rekabete hazırız. Bunun dışındaki hiçbir kavganın, polemiğin, çekişmenin ülkeye faydasının olmadığına inanıyoruz.

“2023 CUMHUR İTTİFAKININ ZAFER YILI OLACAK”

* TBMM’de 2021 bütçemiz kabul edildi. Cumhur İttifakı olarak sergilediğimiz güçlü dayanışmayla ülkemize ve milletimize hizmet vasıtası olarak gördüğümüz bütçe sürecini sağlıklı yürümesini sağladık.

* Attığımız bu adımlar şunu adı millet olan aslında zillet durumuna düşmüş, PKK ile iç içe olanlara da sesleniyorum. 2023 Cumhur İttifakı’nın yeni bir zafer yılı olacaktır. Milletimize verdiğimiz tüm sözleri tutarak 2023’e alnımızın akıyla ulaşacağız.

Daha Fazla Göster
Başa dön tuşu
Yandex.Metrica