Ekonomi

Erdoğan faizleri indirin derken Ziraat ve Vakıfbank faiz artırdı

Erdoğan faizleri indirin derken Ziraat ve Vakıfbank faiz artırdı Erdoğan bankalara faiz indirimi çağrısı yapmasına rağmen devlet bankaları olan Ziraat ve Vakıf Bankası faizleri arttırdı. Erdoğan faizleri indirin derken Ziraat ve Vakıfbank faiz artırdı detaylar haberimizde…

Erdoğan faizleri indirin derken Ziraat ve Vakıfbank faiz artırdı

Havuz gazetesi Sabah yazarı Dilek Güngör, AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım’ın bankalara faiz indirimi çağrısı yapmasına rağmen devlet bankaları olan Ziraat ve Vakıf Bankası’nın faiz arttırdığını yazdı. Güngör yazısında, Erdoğan’ın 52 bankayı Ak Saray’a çağırdığını ve zirve sonrasında bankaların faiz indirimi sözü verdiğini de ifade etti.

Dilek Güngör’ün yazısının ilgili bölümü şöyle:

“Önce Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ardından Başbakan Binali Yıldırım bankalara faiz indirimi çağrısı yaptı. Yetmedi 52 banka Külliye’ye çağrıldı. Beştepe’deki zirvede bankaların hükümete destek sözü verdiği gündeme geldi. Hepimiz bugün yarın kamu bankaları öncülüğünde faiz indirimi furyası başlayacağını beklerken ne oldu biliyor musunuz?

Çaktırmadan yarım puanlık bindirim geliverdi

İki gündür memleketin çeşitli illerindeki işadamlarından telefon alıyorum. Ziraat ve Vakıfbank’ın faizleri artırdığını iddia ediyorlar. Dedikleri şu; “Kredi alacaktım faizi yüzde 15’ten 15.50’ye çıkarmışlar.”

“Bu konjonktürde yapamazlar, hükümet onlardan indirimde öncülük bekliyor” diye ağzımda geveledikten sonra teyit amaçlı birkaç bankayı arıyorum. Hakkaten de doğru…

Kaynak maliyetleri artmış olabilir buna diyecek lafım yok. Ama böyle bir dönemde faizi indirmek yerine artırmak kötü bir sürpriz değil mi?”

Daha Fazla Göster
Başa dön tuşu
Yandex.Metrica