Siyaset

Erdoğan konuştu savcı soruşturma başlattı

Erdoğan konuştu savcı soruşturma başlattı CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu hakkında Silahlı İnsansız Hava Araçları (SİHA) ile ilgili sözleri nedeniyle TCK’nin 301’inci maddesinden soruşturma başlatıldı. Erdoğan konuştu savcı soruşturma başlattı detaylar haberimizde…

Erdoğan konuştu savcı soruşturma başlattı

CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu hakkında, sosyal paylaşım sitesi Twitter hesabından paylaştığı mesajla devletin insansız silahlı hava araçlarıyla sivil vatandaşları vurup, öldürdüğünü iddia ederek, Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin manevi şahsiyetini aşağıladığına dair somut deliller bulunduğu gerekçesiyle soruşturma başlatıldı.

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bugün Kazakistan’a ziyareti öncesi Atatürk Havalimanı’nda düzenlediği basın toplantısında şunları söylemişti:

Ana muhalefet partisinin bir temsilcisi çıkıyor, SİHA’larla ilgili açıklama yapıyor. Neymiş sivilleri vurmuş. Nerede o siviller. SİHA’lar teröristleri vuruyor. Silahlı kuvvetlerimiz çok daha kuvvetli hale gelmek suretiyle, terörle, terör örgütleriyle mücadelesini sürdürecektir. Bunu CHP’nin temsilcileri durduramaz. Ben beklerdim ki CHP’nin Genel Başkanı çıksın, “ey Tanrıkulu sen kimlerden yanasın teröristlerden mi yoksa bu ülkenin güvenlik güçlerinden mi” desin. Bu kadar güvenlik güçlerimiz şehit oldu. Bu kadar sivilimiz şehit oldu. Bunların sesi çıktı mı? Çıkmadı. Biz silahlı İHA’larımız yaptık. Terör örgütü kaçacak delik arıyor. Bu beyler ölen teröristleri savunur hale geldiler.

Erdoğan’ın sözlerinin ardından harekete geçen savcılık, CHP’li Tanrıkulu hakkında soruşturma başlattı.

Sezgin Tanrıkulu’ndan suçlamalara yanıt:

Suçluluk telaşı…

Vurulanların kimliği çok mu önemsiz?

CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, kendisini hedef haline getiren AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan ve İçişleri Bakanı Soylu’ya yanıt verdi.

Suçluluk telaşı mı?

Erdoğan’ın sözlerine Twitter hesabından yanıt veren CHP’li Sezgin Tanrıkulu, “BAYRAKTAR adlı SİHA’ların vurduğu sivillerinin adlarını burada paylaştım, açıkladım Sn.Erdoğan, bana saldırmanız suçluluk telaşı olamasın!” diye yazdı.

“Sizde Allah korkusu da kalmamış”

15 maddelik açıklama
15 maddelik açıklama

Tanrıkulu: Vurulanların kimliği çok mu önemsiz?

Sezgin Tanrıkulu Süleyman Soylu’nun sözlerine de tepki göstererek şu ifadeleri kullanmıştı: “Bir kontrol noktasından geçip köylerine gittikten sonra düşman gibi vurulmuşlardır. Eğer bu insanların sesini duyurmaz, acılarına sessiz kalır, telefonu yüzlerine kapatırsak, bu ülke güvenli, terörün bittiği bir ülke mi olur? Bir insanı sırf Kürt diye, terörist yaftasını yapıştırmak, bu kadar önyargılı olmak doğru mudur? BAYRAKTAR SİHA’sı ile vurulduğu belirtilen bu yurttaşlarımızın gerçek kimliği, beni tehdit eden İçişleri Bakanlığı için çok mu önemsiz?”

Sezgin Tanrıkulu twitter hesabından Hakkari’de öldürülen sivillere ait olduğunu iddia ettiği bir fotoğraf paylaşarak, “Hakkari’de SİHA’nın vurduğu ve öldürdüğü sivillerin aynı yerde iki hafta önce yaptıkları piknikte çektikleri fotoğraf.” açıklamasıyla paylaştı.

Canikli’ye yanıt

Tanrıkulu, “Milletin ekmeğini yiyip terörist sözcülüğü yapıyor” diyen Milli Savunma Bakanı Nurettin Canikli’ye de “Ben milletin sadece ekmeğini yiyorum, teröre de 1990’ların Diyarbakır’ın da karşı çıkmış biriyim: milletin herşeyini yiyenler düşünsün.” diye yanıt verdi.

Daha Fazla Göster
Başa dön tuşu
Yandex.Metrica