Genel

Erdoğan; ‘Ne kadrosu yahu çalışıyorsunuz işte’ diye fırçaladı

Erdoğan; ‘Ne kadrosu yahu çalışıyorsunuz işte’ diye fırçaladı Cumhurbaşkanı Erdoğan, katıldığı bir organizasyonda kendisinden kadro isteyen yurttaşa ‘Ne kadrosu yahu, çalışıyorsunuz işte’ yanıtını verdi. Erdoğan; ‘Ne kadrosu yahu çalışıyorsunuz işte’ diye fırçaladı detaylar haberimizin içinde yer almaktadır…

Erdoğan; ‘Ne kadrosu yahu çalışıyorsunuz işte’ diye fırçaladı

Evrensel’in haberine göre, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bir organizasyon esnasında yanına gelen ve kadro isteyen yurttaşlardan birine “Ne kadrosu yahu, çalışıyorsunuz işte” yanıtını verdi.

“Taşeron olarak çalışan işçiler durumdan memnun değil”

Taşeron çalışma ve taşeron işçilere kadro verilmesi tartışmaları, emekçilerin son günlerde en önemli gündemlerinden biri. AKP, 695-696 sayılı KHK ile konuya düzenleme getirdiğini iddia etse de taşeron olarak çalışan işçiler durumdan memnun değil.

“KİT’lere kadro, şeker fabrikalarına kadro cumhurbaşkanım’ diye seslenen bir yurttaşa ‘Ne kadrosu yahu, çalışıyorsunuz işte’ yanıtını verdi”

AKP Hükümeti ve Cumhurbaşkanı Erdoğan da her fırsatta taşeron çalışan işçilere kadro vereceklerini dillendirseler de Erdoğan’ın katıldığı bir organizasyonda bu talebini kendisine ileten emekçilere bakışı ve verdiği yanıt icraatta öyle olmadığının göstergesi gibi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, kendisine sevgisini ifade eden kalabalığın içerisinden yürürken o esnada yanına yaklaşan ve “KİT’lere kadro, şeker fabrikalarına kadro cumhurbaşkanım” diye seslenen bir yurttaşa “Ne kadrosu yahu, çalışıyorsunuz işte” yanıtını verdi.

“Asgari ücret de çok büyük bir artışla bin 603 lira ‘Eline diline dursun’”

Sinop Atatürk Kapalı Spor Salonu’nda düzenlenen AKP Sinop İl Başkanlığı 6. Olağan Kongresi’nde konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Dün asgari ücret açıklandı. Bin 603 TL. Asgari ücreti beyefendiler beğenmiyor. 2002 yılında asgari ücret 184 liraydı. Biz bunu geçen yıl bin 404’e çıkardık. Şimdi ise yüzde 14,3’lük artışla bin 603 TL’ye çıktı. Ya eline diline dursun.” demişti.

“Ya eline diline dursun…

Nereden nereye…

Asgari ücreti 9 kat arttırmış olduk…

Hiçbir zaman da enflasyonun altına düşürmedik…

İstihdamı teşvik etmek için bu asgari ücrete 100 lirada işveren teşviki uyguluyoruz…

Türkiye zenginleştikçe 81 vilayetin her biri payını alacaktı Kişi başına düşen gelir 3 bin 500 dolardı. Bugün ise kişi başına düşen milli gelir 11 bin dolar oldu…

Asgari ücret de çok büyük bir artışla bin 603 lira…

Bizim için siyaset bir amaç değil bir araçtır…

Siyaset makam ve mevki kapısı değil millete hizmet etmenin ve ülkeyi layık olduğu seviyelere taşıma kapısıdır…

Türkiye son 15 yılda hangi sorumluluğu üstlendiyse hepsinin hakkını fazlasıyla vermiştir” dedi.

Daha Fazla Göster
Başa dön tuşu
Yandex.Metrica