Siyaset

Erdoğan: “Utanmadan ‘İşsizlik Var’ Diyorlar, Ne İşsizliği Ya”

Erdoğan: “Utanmadan ‘İşsizlik Var’ Diyorlar, Ne İşsizliği Ya”

Kütahya’da konuşan Erdoğan Avrupa’da market raflarının boş olduğunu iddia etti, krizin çözümü içinse sabır ve destek istedi. Erdoğan işsizlik olmadığını da ileri sürdü

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Kütahya’da 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 100. yılı etkinlikleri ve toplu açılış töreninde konuştu.

‘MUASIR MEDENİYET SEVİYESİNİN ÜSTÜNE ÇIKTIK’

İktidara geldiklerinde “2 asırdır alt yapısı ihmal edilmiş, demokrasisi zayıf, ekonomisi güdük bırakılmış, siyasi ve askeri gücü törpülenmiş bir Türkiye devraldık.” diyen Erdoğan, son 20 seneden eğitimden sağlığa, güvenlikten adalete, enerjiye, sanayiye, tarıma, her alanda Türkiye’nin, Cumhuriyet‘in hedefi olan muasır medeniyetler seviyesinin üzerine çıktığını iddia etti.

EKONOMİK KRİZ İÇİN YİNE SABIR İSTEDİ

Erdoğan şu an sadece Türkiye’de değil, tüm dünyada ekonomik sıkıntılar olduğunu belirterek krizin bitmesi için yine sabır istedi:

“Son dönemde milletimizin canını yakan bazı sıkıntılar, dünyanın da sorunu… Siz bakmayın Avrupa’sından Amerika’sına kadar tüm gelişmiş ülkelerin sanki böyle sorunları yokmuş gibi davrandığına… Onların başındaki kara bulutların taşıdığı felaket yağmurları, bizim yaşadıklarımızla mukayese bile edilmez, bak doğalgaz bulamıyorlar, marketlerin rafları Avrupa’da boş!”

“Yılbaşından sonra uyguladığımız politikaların, vatandaşımızın günlük hayatındaki olumlu yansımalarını daha iyi göreceğiz. Hep söylediğim gibi; biraz sabır ve daha çok destek istiyorum… Bizim en büyük gücümüz birliğimizdir. Yaşadığımız onca hadiseye rağmen hedefleri adım adım hayata geçirdik, eksikleri de süratle tamamlıyoruz.”

Erdoğan, Tarım Kredi Marketlerinde ucuz ürün satışının da süreceğini söyledi. “Tarım Kredi Kooperatifleriyle vatandaşa ürünleri ucuza satmaya başladık, bu artarak devam edecek. 1300 marketi süratle 3000’e çıkartacağız ve vatandaşım Tarım Kredi’den ucuz ürün almaya devam edecek.” dedi.

“UTANMADAN ‘İŞSİZLİK VAR’ DİYORLAR”

Konuşmasının ardından açılışı gerçekleştirilecek fabrikalara canlı bağlantı gerçekleştiren Erdoğan, açılışını yapacağı TULU porselen fabrikasıyla ilgili bilgi aldı. Erdoğan burada yaptığı konuşmada Türkiye’de işsizlik sorunu olmadığını iddia etti. “Kütayha’da istihdam sorunu yok. Bir de utanmadan sıkılmadan diyorlar ki, ‘işsizlik var’ Ne işsizliği ya! Yeter ki, iş istesin vatandaş, iş. İş çok, ama ne diyor, ‘benim istediğim gibi iş yok’” dedi.

Daha Fazla Göster
Başa dön tuşu
Yandex.Metrica