Siyaset

Erdoğan: ‘Vatandaşın doğal gaz faturasını biz karşılıyoruz’

Erdoğan: Vatandaşın doğal gaz faturasını biz karşılıyoruz

Kastamonu’da açıklamalarda bulunan Erdoğan, “100 liralık bir doğalgaz faturasının 75 lirasını vatandaşlara yansıtmadan direkt kaynağında biz karşılıyoruz” dedi – akarhaber

AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Kastamonu’nun “Bozkurt, Abana, Cide ve İnebolu ilçelerine Doğal Gaz Verme Töreni”ne Vahdettin Köşkü’nden canlı bağlantıyla katıldı.

“İlçelerimizdeki vatandaşlarımıza doğalgazın hayırlı olmasını diliyorum” diyen Erdoğan, “Geçtiğimiz yıl aşırı yağışlardan dolayı Batı Karadeniz’de ciddi sel felaketleri yaşadık. Milletimizin yaralarını sarmak için devlet olarak bizzat bakanlarımızın koordinasyonunda sahaya indik. Hamdolsun, kısa sürede ilçelerimizin alt yapılarını onardık, insanlarımızın yararlarını sardık” diye konuştu.

‘ÇALIŞMALARI HIZLANDIRDIK’

Erdoğan Karadeniz’deki doğalgaz sondaj çalışmaları hakkında da bilgi verdi. “Müjdesini milletimizle de paylaştığımız Karadeniz doğal gazını ülkemiz sistemine bağlayacak çalışmaları hızlandırdık” diyen Erdoğan, “Sakarya gaz sahasındaki ilk fazı oluşturan 10 kuyudan 9’unun sondajı bitti” dedi.

‘VATANDAŞIN FATURASINI BİZ KARŞILIYORUZ’

“Konutlardaki doğalgazın yüzde 75’ine, elektrikte de birinci kademe tüketimine yüzde 50 sübvansiyon uyguluyoruz. daha açık bir ifade ile 100 liralık bir doğalgaz faturasının 75 lirasını vatandaşlara yansıtmadan direkt kaynağında biz karşılıyoruz. Bu uygulama ile 2021 yılında vatandaşlarımıza 80 milyar lira doğalgaz, 20 milyar lira elektrik desteği olmak üzere 100 milyar liralık destek sağladık. Destek tutarı bu yıl geçen seneki tutarın iki katından daha fazla olacaktır” diyen Erdoğan, “Görüldüğü gibi üretiminden tüketimine ve piyasasına kadar her alanda Türkiye’yi doğalgazın merkez ülkesi haline getirmek için yoğun bir gayret içindeyiz. 2023’te diğer pek çok alanla birlikte enerjide de milletimizin karşısına yeni müjdelerle çıkmak için gece gündüz çalışıyoruz” ifadelerini kullandı.

Daha Fazla Göster
Başa dön tuşu
Yandex.Metrica