Genel

Erdoğan yeni sistemin yeni bakanlar kurulunu açıkladı

Erdoğan yeni sistemin yeni bakanlar kurulunu açıkladı Yeni kabinede dikkat çeken isimlerden birisi ise Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar’ın Milli Savunma Bakanlığı’na getirilmesi oldu. Erdoğan yeni sistemin yeni bakanlar kurulunu açıkladı detaylar haberimizde…

Erdoğan yeni sistemin yeni bakanlar kurulunu açıkladı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yeni kabinede yer alacak isimleri açıkladı.

Süleyman Soylu, Mevlüt Çavuşoğlu ve Abdulhamit Gül koltuklarını korurken, daha önce Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanlığında olan Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın damadı Berat Albayrak yeni kabinede maliye ve hazineden sorumlu oldu.

Yeni kabinede dikkat çeken isimlerden birisi ise Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar’ın Milli Savunma Bakanlığı’na getirilmesi oldu.

Bakanlıklardaki görev dağılımı şu şekilde:

Cumhurbaşkanı Yardımcısı: Fuat Oktay
Adalet Bakanlığı: Abdulhamit Gül
İçişleri Bakanlığı: Süleyman Soylu
Dışişleri Bakanlığı: Mevlüt Çavuşoğlu
Milli Eğitim Bakanlığı: Ziya Selçuk
Milli Savunma Bakanlığı: Hulusi Akar
Kültür ve Turizm Bakanlığı: Mehmet Ersoy
Sağlık Bakanlığı: Fahrettin Koca
Çevre ve Şehircilik Bakanlığı: Murat Kurum
Gençlik ve Spor Bakanlığı: Mehmet Kasapoğlu
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı: Fatih Dönmez
Çalışma, Sosyal Hizmetler ve Aile Bakanlığı: Zehra Zümrüt Selçuk
Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı: Mustafa Varank
Ticaret Bakanlığı: Ruhsar Pekcan
Maliye ve Hazine Bakanlığı: Berat Albayrak
Tarım ve Orman Bakanlığı: Bekir Pakdemirli
Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı: Mehmet Cahit Turan

Paranın ana deposu Damada teslim edildi…

Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanlığı’nda olan Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın damadı Berat Albayrak yeni kabinede maliye ve hazineden sorumlu oldu.

Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar’ın Milli Savunma Bakanlığı’na getirilmesi oldu.

Kabinede sadece 2 kadın yer alabildi…

16 kişilik yeni kabinede Çalışma, Sosyal Hizmetler ve Aile Bakanlığı ile Ticaret Bakanlığı’nda olmak üzere sadece 2 kadının yer alması dikkat çekti.

Tercih edilmeyen eski bakanlar…

Yeni kabinede 65. Hükümette yer alan birçok isim de yer almadı. Başbakan Yardımcıları Bekir Bozdağ, Mehmet Şimşek, Fikri Işık, Recep Akdağ ve Hakan Çavuşoğlu ile Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya; Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Ömer Çelik, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu; Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak; Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba, Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan; Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş, Maliye Bakanı Naci Ağbal, Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz; Milli Savunma Bakanı Nurettin Canikli, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Sağlık Bakanı Ahmet Demircan ve Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan yer almadı.

Önceki kabinede yer alarak açıklanan yeni kabinede de görevlerinin başında kalan isimler ise Süleyman Soylu, Berat Albayrak, Mevlüt Çavuşoğlu ve Abdulhamit Gül oldu.

AKP’nin meclisteki vekil sayısı 290’a düştü

Yeni kabinede yer aldığı açıklanan ve 24 Haziran’da milletvekili seçilen dört isim milletvekilliğinden istifa edecek. Bu nedenle 294 olan AKP’nin Meclis’teki sandalye sayısı 290’ana düştü.

Kabinede yer alan isimler yarın yemin edecek. Kabinenin ilk toplantısı ise 13 Temmuz Cuma günü Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında gerçekleştirilecek.

Daha Fazla Göster
Başa dön tuşu
Yandex.Metrica