Bilim-Teknoloji

Erdoğan ‘zehir evin içine girmiş vaziyette’ diyerek internete savaş başlattı

Erdoğan ‘zehir evin içine girmiş vaziyette’ diyerek internete savaş başlattı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “İnternet kafeler vardı, şimdi ise evlerde kurulur hale geldi. Artık internetler eve yerleşti, evlerde bu iş, zehir evin içine girmiş vaziyette. Bu çok ciddi bir uyuşturucu müptelasıdır, uyuşturucu müptelası olmaktan gençliğimizi kurtarmak lazım” dedi. Erdoğan ‘zehir evin içine girmiş vaziyette’ diyerek internete savaş başlattı detaylar haberimizde…

Erdoğan ‘zehir evin içine girmiş vaziyette’ diyerek internete savaş başlattı

“Bu bağ ne kadar zayıfsa o milletin ayakta kalması o denli zordur”

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde düzenlenen TÜBİTAK Bilim Ödülleri töreninde konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, evlerde internet kullanımına dikkat çekerek, öğretmenlerin bağımlılık konusunda gençleri uyarmalarını istedi. 2017 TÜBİTAK Bilim Özel ve teşvik Ödülleri’ni kazanan bilim adamlarının isimlerini açıklayan Erdoğan, “Kendilerinden ülkemizin önünü açacak, bilim dünyasına yön verecek büyük başarılar bekliyoruz. Bir milletin istikbali bilgi kaynakları ile kurduğu ilişkilerin niteliğine bağlıdır. Kitapla, kalemle, ilimle bağı güçlü olan toplumların uzun yıllar boyunca varlıklarını idame ettirdiklerini görürüz. Bu bağ ne kadar zayıfsa o milletin ayakta kalması o denli zordur” diye konuştu.

“Artık internetler eve yerleşti, evlerde bu iş, zehir evin içine girmiş vaziyette”

Son 15 yıldır sürekli karamsarlık aşılayan anlayışı değiştirmek için mücadele ettiklerini belirten Erdoğan, “Toplumun tüm kesimlerinin başarıya odaklanması lazım. Gençlerimizin kendilerine özellikle güvenmelerini hedefliyoruz. İnternet kafeler vardı, şimdi ise evlerde kurulur hale geldi. Artık internetler eve yerleşti, evlerde bu iş, zehir evin içine girmiş vaziyette. Bu tehlikeden hocalarımız anne ve babaları uyarmak durumunda. Bu tehlikeden kurtulmamız lazım, bu çok ciddi bir uyuşturucu müptelasıdır, uyuşturucu müptelası olmaktan gençliğimizi kurtarmak lazım.

“Yetişen nesillere bu özgüveni aşılamamız lazım”

Teknolojinin uyuşturucu müptelası olmaya gençliğimizi sevk etmesi şuanda en büyük tehlikemiz. Bu noktada ciddi adımlar atmamız gerekiyor. 2 yaşında, hatta daha geri, çocuk elindeki telefonla nasıl oynuyor, onun nasıl esiri oluyor. Duygular eğer elimizdeki telefonun esiri haline gelmişse bu bizim çok büyük bir tehdittir. Buna karşı tavrımızı almamız, yeni nesilleri yetiştirmemiz lazım. Sanayicimize, tüccarımıza, iş erbabımıza gayret gösterirlerse hedeflerine ulaşabileceklerine inanıyorum. Bu ülkede çabalayan, emek veren, alın teri döken herkes gayesine oluşabilir. Bizim bu özgüvene sahip olmamız, yetişen nesillere bu özgüveni aşılamamız lazım. Bugün Türkiye hiç olmadığı kadar yeni fikirleri ve tecrübelere açık, başarının ödüllendirildiği bir ülke haline gelmiştir” diye konuştu.

Daha Fazla Göster
Başa dön tuşu
Yandex.Metrica