Siyaset

‘Erdoğan’a asla oy vermem’ diyenlerin oranı yüzde 55.8

‘Erdoğan’a asla oy vermem’ diyenlerin oranı yüzde 55.8

Yöneylem Araştırma‘nın paylaştığı son seçim anketinde, cumhurbaşkanlığı seçimlerinde “Erdoğan’a asla oy vermem” diyenlerin oranı yüzde 55.8 olarak ölçüldü

Yöneylem Sosyal Araştırmalar Merkezi’nin açıkladığı son seçim araştırmasında, Millet İttifakı’nın oy oranı yüzde 41.9, Cumhur İttifakı’nın oy oranı yüzde 38.2 olarak ölçüldü. HDP’nin oy oranı da yüzde 9.2 olarak hesaplandı.

Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde ise “Erdoğan’a asla oy vermem” diyenlerin oranı yüzde 55.8 çıktı.

27 ilde 2 bin 400 görüşme yapılarak hazırlanan araştırmada, “Bu pazar milletvekili seçimi olsa kime oy verirsiniz?” sorusu kararsızlar dağıtılmadan önce şöyle yanıtlandı:

AKP: Yüzde 25.4
CHP: Yüzde 23.2
İYİ Parti: Yüzde 11.11
HDP: Yüzde 7.5
MHP: Yüzde 5.8

KARARSIZ ORANI YÜZDE 9.1

Ankette, kararsızların oranı yüzde 9.1, “Oy kullanmayacağım” diyenlerin oranı da yüzde 9.2 olarak ölçüldü.

Kararsızlar dağıtıldığında ise partilerin alması beklenen oy oranları şöyle açıklandı:

AKP: Yüzde 31.1
CHP: Yüzde 28.4
İYİ Parti: Yüzde 13.5
HDP: Yüzde 9.2
MHP: Yüzde 7.1

ÜLKENİN SORUNLARINI KİM ÇÖZER?

“Türkiye’nin sorunlarını kim çözer?” sorusuna ise katılımcıların yüzde 28.6’sı “AKP” yanıtını verdi. Yüzde 17.8 CHP’nin çözeceğini belirtirken, katılımcıların yüzde 6.9’u İYİ Parti, yüzde 1.8’i MHP yanıtını verdi. “Hiçbiri” cevabını verenlerin oranı yüzde 35.9’u buldu.

CUMHURBAŞKANLIĞINDA YÜZDE 9.5 KARARSIZ

“Erdoğan mı muhalefet adayı mı?” sorusunun yöneltildiği ankette, katılımcıların yüzde 50.7’si muhalefet adayını tercih etti; yüzde 35.7’si “Erdoğan” yanıtını verdi. Katılımcıların yüzde 9.5’i cumhurbaşkanlığı seçimleri konusunda kararsız olduğunu söyledi.

SEÇMENİN YARIDAN FAZLASI: ERDOĞAN’A ASLA OY VERMEM

Katılımcıların yüzde 55.8’i Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’a asla oy vermeyeceğini söylerken, yüzde yüzde 32.4’ü “Kesinlikle oy veririm” dedi.

“Cumhurbaşkanlığı seçimini kim kazanır?” sorusunda ise “Doğru aday gösterirse muhalefet” diyenlerin oranı yüzde 47.2 olarak ölçüldü. “Her durumda Erdoğan kazanır” diyenlerin oranı yüzde 35.8, “Her durumda muhalefetin adayı kazanır” diyenler de yüzde 17 olarak hesaplandı.

Ankette, Erdoğan’a karşı CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ın aday olduğu senaryolar da seçmene soruldu. Yanıtlara göre Erdoğan karşısında en büyük desteğin Mansur Yavaş’a verildiği, Kılıçdaroğlu’nun ise aday olması durumunda Erdoğan’a 6 puan fark attığı görüldü.

Daha Fazla Göster
Başa dön tuşu
Yandex.Metrica