İGF

Erdoğan’dan kadına yönelik şiddete ‘sıfır tolerans’ mesajı

Eskişehir’de kadına yönelik şiddetle mücadelede ‘sıfır tolerans’ mesajı veren Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Kadını meta haline dönüştürme hevesinde olanlara meydanı bırakmayacağız” dedi.

ESKİŞEHİR (İGFA) – Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Cumartesi günü Eskişehir’de gerçekleştirdiği ziyaretinde ‘Kadınlarla Büyük Türkiye Yolunda Programı’na katıldı.

Programının görüntülerini paylaşan Erdoğan, Sazova Parkı’ndaki Anadolu Üniversitesi Türk Dünyası Bilim Kültür ve Sanat Merkezi’ndeki programda, kadınlarla birlikte olmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Türkiye’de kadınların özellikle eğitim, üretim, istihdam, siyaset ve sosyal hayatta en fazla ilerleme kaydettikleri dönemin, kendi dönemleri olduğunu belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan,  buluşmanın Türkiye’deki kadınların haklarını, hukuklarını, haysiyetlerini özellikle koruma konusunda katettikleri mesafenin hatırlanmasına vesile olmasını diledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasının ardından sözü programa katılan kadınlara verdi, sorularını yanıtladı.

Sevginin, saygının, karşılıklı anlayışın ve dayanışmanın hakim olduğu bir aileyi yıkmaya hiçbir gücün yetmeyeceğine dikkati çeken Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Özellikle yeni kuşaklarda evlenmeye ve çocuk sahibi olmaya karşı bir mesafe, en azından son dönemlerde bir gecikme görüyorum. Gençler ‘biraz daha erteleyelim’ havasındalar. Gençlerimizin evlilik ve çocuk konusunda ne kadar erken yol alırlarsa hayatın güzelliklerini o kadar çabuk yakalayacaklarına doğrusu ben inanıyorum. Bunun için de her katıldığım nikahta mutlaka diğer tavsiyelerin yanı sıra en az 3-4 çocuk tavsiyesinde bulunuyorum” ifadelerini kullandı.

Kadın ve erkekler için girişimci kavramını çok önemsediğini dile getiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Ama onların önünü ne ile açacağız? Devlet olarak girişimci ruhunu teşvik ederek onlara belli bazı ödemeler yaparak ‘yürüyün’ diyoruz. Bazı alanlarda kadın girişimcilerimizin erkeklerden çok daha başarılı olduğunu memnuniyetle görüyoruz, bir de bu var. İnşallah hep birlikte bu noktada da güçlü ve büyük Türkiye’yi inşa ederiz” diye konuştu.

 

Daha Fazla Göster
Başa dön tuşu
Yandex.Metrica