Genel

Erdoğan’ın yazlık sarayı için 48 milyon TL’lik tadilat ihalesi

Erdoğan’ın yazlık sarayı için 48 milyon TL’lik tadilat ihalesi

Marmaris’teki Okluk yolunda heyelanı önlemek için yeni bir inşaata başlandı. Erdoğan’ın yazlık sarayının bulunduğu bölgede heyelanı önlemek için “pazarlık” yöntemiyle yapılan ihaleyi, 48 milyon 204 bin TL’ye TEYDA isimli şirket aldı

Muğla’nın Marmaris ilçesindeki Okluk Koyu’nda Cumhurbaşkanlığı’nın yazlık sarayı için 50 milyon TL’lik yeni bir harcamanın kapısı açıldı. Binlerce ağaç kesilerek yapılan yolda heyelan nedeniyle ortaya çıkan sorunu gidermek ve yeni sorunlar yaşanmasını önemek amacıyla inşaata başlandı.

Sarayın inşaat çalışmaları sürerken 2018’de yapımına başlanan ve 40 – 50 bin arasında sığla ve çam ağacının kesildiği iddia edilen Okluk yolunda, aradan geçen 5 yılda heyelan kaynaklı bozulmaların meydana geldiği öğrenildi. Bunun üzerine 2 Haziran tarihinde Muğla – Marmaris yol ayrımı ile Okluk Koyu il yolunda inşaat öncesi zemin sondajı ve geoteknik proje hazırlamak için ihale gerçekleştirildi.

‘PAZARLIK’ YÖNTEMİYLE İHALELER

BirGün‘den Nurcan Gökdemir’in haberine göre “pazarlık” yöntemiyle yapılan ihale, 708 bin 970 TL’ye Akademi Etüt Proje Mühendislik Müşavirlik Limited Şirketi’ne verildi. 17 Haziran’da şirketle Karayolları 2. Bölge Müdürlüğü arasında sözleşme imzalandı.

9 Haziran tarihinde de heyelan ıslahı ve heyelan önleme amaçlı yapım işi için yine “pazarlık” yöntemiyle ihale yapıldı. Acil ve öngörülemeyen durumlar ile özellikli işler için kullanılabilen “pazarlık” yöntemiyle yapılan ihaleye 6 şirket katıldı. İhale, 54 milyon 996 bin TL’lik yapım işi için 48 milyon 204 bin TL’lik en düşük teklifi veren TEYDA İnşaat Taahhüt Elektromekanik Sanayi Ticaret Anonim Şirketi’nde kaldı. Şirket bu ay içinde başladığı inşaatı 2023 yılı Şubat ayına kadar tamamlayacak.

Zemin sondajı ve geoteknik proje hazırlama işinin de heyelan ıslahı ve önleme işinin de dokümanları Kamu İhale Kurumu tarafından açıklanmadı. Okluk yolunu, 2019 yılında Sarıosmanoğlu İnşaat isimli şirket yaklaşık 50 milyon TL’ye yapmıştı.

1,6 MİLYAR TL’LİK YOL YAPIMI

İktidara yakın şirketlerden YDA ile iki iş ortaklığı bulunan TEYDA isimli şirketin yönetim kurulu başkanlığını Tarık Demirelli yapıyor. Nikâh şahitleri arasında YDA’nın sahibi olan Arslan ailesinin mensupları bulunan Tarık Demirelli’nin şirketi bugüne kadar kamudan en az 17 ihale aldı.

YDA ile “TEYDA-YDA Adi Ortaklığı” olarak ASKİ Genel Müdürlüğü İçme Suyu, Atık Su ve Yağmur Suyu Hatları yapımını, TEYDA-YDA-KIBRIS Adi Ortaklığı isimli şirket ile de Kars Kötek Yolu inşaatını üstlenen şirket halen Okluk yolunun yanısıra Sivas’taki 4 Eylül Barajı’nın derivasyon yapım işini sürdürüyor. Yaklaşık 520 milyon TL’lik bu işi de şirket pazarlık yöntemiyle aldı.

Şirket, bugüne kadar tamamına yakını yol inşaatı olan 1,6 milyar TL’lik yapım işini üstlendi.

Daha Fazla Göster
Başa dön tuşu
Yandex.Metrica