İGF

Erkeklerin online alışveriş tutkusu 5 kat arttı

İSTANBUL (İGFA) –  Evde kadınlardan çok daha fazla dijital mağazalarda zaman geçiren erkeklerin online alışveriş tutkusu, son 4 yılda 5 kat arttı. Türkiye’nin ilk para iadeli alışveriş sitesi Avantajix.com, üyelerinin “Evde İnternet ve TV Alışkanlıklarını” araştırdı. Avantajix.com’un rastgele seçilmiş 500’ü kadın bin üyesi üzerinde yaptığı anket çalışmasına göre, erkekler evde bulundukları süre içinde günde ortalama 110 dakikalarını dizi ve film içerikleri izlemeye, 75 dakikalarını online alışveriş sitelerine, 70 dakikalarını sosyal medyaya, 55 dakikalarını ise spor, güncel olaylar, siyaset ve ekonomiye ilişkin haberlere ayırıyor.

Kadınlar ise evde geçirdikleri zamanın ortalama 140 dakikasını dizi/film izlemeye, 105 dakikasını sosyal medyaya ayırıyor. Kadınlar online mağazalarda 25 dakika, haber sitelerinde ise 20 dakika zaman geçiriyor.

GÜNDE 8 SAAT İNTERNETTEYİZ

Avantajix.com kurucu ortağı Güçlü Kayral, global sosyal medya ajansı We Are Social’ın “Dijital Türkiye 2021” raporuna göre, Türkiye’de insanların günde 7 saat 57 dakikalarını internette, 3 saat 13 dakikalarını da televizyon başında geçirdiklerinin belirlendiğini anımsatarak, “2 yılda bir tekrarlanan çalışmamızı bu rapordan esinlenerek yaptık. 4 yıl önceki çalışmayla kıyaslama yaptığımızda en dikkat çekici değişim erkeklerin online alışverişe ayırdıkları sürede görüldü. Erkekler 4 yıl önce evde online alışverişe günde sadece 15 dakika ayırırken, bugün bu süre 5 kat artarak 75 dakikaya ulaşmış durumda. Erkeklerin online alışveriş tutkusu, maç tutkusunu da geçti. Araştırmamız evdeki alışkanlıklar üzerine yapıldı. Aslında kadınlar da online alışverişi seviyor. Ama onlar genellikle öğle tatillerinde ya da mesaide dijital mağazaları geziyorlar” dedi.

İLK 10’DA FACEBOOK, INSTAGRAM YOK, 3 DİJİTAL PAZARYERİ VAR

Erkeklerin internet üzerinden ağırlıklı olarak teknoloji ürünleri ve giyecek aldıklarını, son dönemlerde market alışverişine de yöneldiklerini aktaran Kayral, “Kadınlar ise ağırlıklı olarak giyecek, ev eşyası ve market alışverişi yapıyor. We Are Social’ın araştırması pandemi sonrası online alışverişin geldiği noktayı da gösteriyor. Türkiye’de en fazla ziyaret edilen ilk 10 site arasında Facebook, Instagram, Twitter gibi sosyal medya platformları yer almazken, 3 dijital pazaryeri listede kendine yer buldu. Pandemide başlangıçta sağlık nedenleriyle online alışverişe yönelenler, sonra avantajları ve konforu nedeniyle dijital mağazaların devamlı müşterisi oldular. Online alışveriş, zaman ve yer kısıtlamasını ortadan kaldırıyor. Bazı sektörlerde satın aldığın ürün ya da hizmete artık dakikalar içinde ulaşmak mümkün. En uygun fiyatlı ürün bir tıkla bulunabiliyor. Alışverişi Avantajix.com gibi her alışverişe nakit para ödeyen siteler üzerinden yaparak, hiç hesapta olmayan nakit paralar kazanmak da mümkün” diye konuştu.

Daha Fazla Göster
Başa dön tuşu
Yandex.Metrica