Genel

Erol: “İzmit körfezine kıyısı olan tüm kent konseylerini ortak hareket etmeye çağırıyorum”

Erol: “İzmit körfezine kıyısı olan tüm kent konseylerini ortak hareket etmeye çağırıyorum” … Erol, “Deniz ortamında oluşan mikroorganizmaların aşırı artış göstererek, ortama saldıkları organik bileşikler sayesinde oluşan ve suyla temas ettiklerinde şişerek oluşan deniz salyası İzmit Körfezini tehdit etmeye devam etmektedir” dedi. detaylar haberimizde…

Erol: “İzmit körfezine kıyısı olan tüm kent konseylerini ortak hareket etmeye çağırıyorum”

İzmit Kent Konseyi Başkanı Hüseyin Erol, İzmit Körfezinde oluşan Müsilaj tehlikesine karşı İzmit körfezine kıyısı olan tüm kent konseylerini ortak hareket etmeye çağırdı

Gerekli evsel atık su arıtma tesislerinin hayata geçirilmemesi, atık suların arıtılmadan denize verilmesi, Marmara Denizi’nde su değişim hızının düşük olması ve giderek düşen çözünmüş oksijen miktarı ötrofikasyon seviyesini yükselterek ekolojik kaliteyi de bozan deniz salyası, büyük bir sorun haline gelmiştir. Deniz ortamında oluşan mikroorganizmaların aşırı artış göstererek, ortama saldıkları organik bileşikler sayesinde oluşan ve suyla temas ettiklerinde şişerek oluşan deniz salyası İzmit Körfezini tehdit etmeye devam etmektedir. Küresel ısınmanın etkisi ile de farklı ve zehirli mikroorganizmaların da oluşacağı ve deniz canlılarını da etkilediği bilimsel bir gerçektir.

Balıkları farklı oranlarda etkileyen ve zehirli organizmalar daha çok midyeler de birikmeye de ve sofralarımıza taşınarak insanların felç geçirmesine de sebebiyet verebilmektedir.

Müsilaj olayının, sadece ekolojik değil, ekonomik ve sosyal negatif etkileri de söz konusudur. Nüfus ve aşırı tüketimin de bu olayı tetiklemekte ve doğa, insanoğlundan intikamını almaktadır.

Marmara denizin bugününü ve geleceğini yakından ilgilendiren bu doğa olayının çözümü, halkın bilinçlendirilmesi ve yerel yönetimlerinin dikkatlerinin çekilmesi için Kocaeli’nde kurulu ve körfeze kıyısı olan tüm ilçelerimizdeki aktif kent konseylerini bir araya gelmeye ve ortak çözümler için çalışmaya davet ediyorum.

Daha Fazla Göster
Başa dön tuşu
Yandex.Metrica