Genel

Esad teröristtir demesinin hukuki bir temeli yok

Esad teröristtir demesinin hukuki bir temeli yok Rusya Dışişleri Bakanlığı, dün Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Suriye Devlet Başkanı Esad hakkında, “Devlet terörü estirmiş bir teröristtir” açıklamasına yanıt verdi. Esad teröristtir demesinin hukuki bir temeli yok detaylar haberimizde…

Esad teröristtir demesinin hukuki bir temeli yok

Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad hakkındaki açıklamalarını değerlendirdi. Erdoğan, “Devlet terörü estirmiş bir teröristtir” ifadesini Esad için kullanmıştı.

“Suriye, hükümet temsilcileri BM’de bulunan bir ülke”

Zaharova, “Bu ifadeyi kullanması hukuki bir temele oturmuyor” dedi. Sputnik’te yer alan habere göre Zaharova, “Türkiye Cumhurbaşkanı’nın Suriye Devlet Başkanı (Beşar) Esad için ‘terörist’ demesine gelirsek, Suriye, hükümet temsilcileri BM’de bulunan bir ülke, bu temsilciler BM Güvenlik Konseyi’nde Suriye hükümetini temsil ediyor. Dolayısıyla Erdoğan’ın açıklamasının herhangi bir hukuki temeli yok. Bunlar asılsız açıklamalar. Bunun için herhangi ek bir değerlendirme ya da argümana da gerek yok” dedi.

“Hukuki açıdan benzer açıklamaların asılsız olduğunu söyleyebilirim”

Zaharova, ayrıca, “Erdoğan’ın açıklamasının etik açıdan ne anlama geldiğinden bahsetmeyeceğim. Fakat hukuki açıdan benzer açıklamaların asılsız olduğunu söyleyebilirim” yorumunu yaptı.

Daha Fazla Göster
Başa dön tuşu
Yandex.Metrica