Siyaset

Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu istifa etti

Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu istifa etti Parti sözcüsü Mahir Ünal; “Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu istifası bunun dışında sağlık sorunları nedeniyle yapılmış bir istifa. Tedavi süreci 3 yıldır devam ediyordu” dedi. Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu istifa etti detaylar haberimizde…

Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu istifa etti

AK Parti Sözcüsü Mahir Ünal, Esenyurt Belediye Başkanı Kadıoğlu’nu istifasının öncekilerle benzer olmadığını, sağlık nedeniyle olduğunu söyledi. NTV’ye konuşan Ünal “kabinede revizyon” iddiasına yönelik soruyu da yanıtladı.

“İstifa sağlık sorunları nedeniyle”

NTV canlı yayınında açıklamalarda bulunan Ünal, “Daha önceki istifalarla benzer bir istifa değil, sağlık sorunları nedeniyle yapılmış bir istifa” dedi.

Ünal konuyla ilgili şunları söyledi:

“Biz kendi belediyelerimizle ilgili çalışmalarımızı başlattık”

Devam eden değişim ve yenileme süreci konusunda kamuoyunu bilgilendirdik. Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu istifası bunun dışında sağlık sorunları nedeniyle yapılmış bir istifa. Tedavi süreci 3 yıldır devam ediyordu. Göreve devam etme konusundaki yaşadığı kaygılardan dolayı görevden affını kamuoyuyla paylaştı. Daha önceki istifalarla benzer bir istifa değil. Bu konuda zaten yerel yönetimler başkanlığımız böyle bir süreç başladığında kamuoyuyla paylaşıyor. Cumhurbaşkanımız “bütün siyasi partileri kendi belediyeleri konusunda değerlendirme yapmaya davet ediyorum” dedi. Biz kendi belediyelerimizle ilgili çalışmalarımızı başlattık.

“İçişleri Bakanlığı tarafgir bir tutum içerisinde değil”

Geçtiğimiz günlerde Ataşehir Belediye Başkanı görevden uzaklaştırıldı. CHP bunu siyasileştirmeye çalışsa da hangi partinin belediyesine İçişleri Bakanlığı soruşturma izni vermiş diye baktığımızda 96 tane AK Parti, 27 CHP belediyesine vermiş. İçişleri Bakanlığı tarafgir bir tutum içerisinde değil. İçişleri Bakanlığı düzenli olarak değerlendirmeler yapıyor. Müfettiş raporuna göre soruşturma izni veriyor veya vermiyor. Gerekli görülürse soruşturma başlatılıyor. CHP her alanda bir şaibe ve meşruiyet krizi oluşturmak istiyor. İşine gelmediği zaman yargıyı gayrimeşru ilan ediyor. İşine gelmediği zaman AYM’yi gayrimeşru ilan ediyor. CHP hukuki ve idari bir süreci siyasallaştırıp, sulandırıp bir süre sonra da kişiselleştirip kamuoyu nezdinde süreci anlamsızlaştırmak istiyor. Aynı 15 Temmuz’u itibarsızlaştırdığı gibi. OHAL’i darbe diye nitelendirdiği gibi.

“Bu ‘ihsasi rey’ değil uyarıdır”

İçişleri Bakanı doğru bir şey yapıyor, ‘hukuki bir süreç var’ diyor. “Bunu yok sayarak ‘belediye başkanımıza sahip çıkarız’ demeyin, bunun arkasında durmayın” diyor. Bu ihsasi rey değil uyarıdır. İçişleri Bakanı haklı olarak bir tepki ortaya koydu. Kemal Kılıçdaroğlu ve arkadaşlarının Cumhurbaşkanımıza yönelik hakaretleri oldu, delil de ortaya koyamadılar. İddianızı ispat niteliğindeki belgeniz iddianızı ispat etmiyor. İçişleri Bakanımız da sert bir tepki koydu ortaya. Onun siyasi tutumunu alıp Ataşehir’deki olayın üzerine giydirmenin bir anlamı yoktur. İddiasını ispat etmemiş bir siyasi bitmiştir. Önce dönüp kendi üsluplarını düzeltsinler.

“CHP milli meselelerde birkaç gün seçilmiş hükümetle aynı dili kullanıyor”

CHP milli meselelerde birkaç gün seçilmiş hükümetle aynı dili kullanıyor. Toplumsal mutabakatın zorunluluğu olarak bir dil kullandıktan sonra oradan ayrışıyor. Göreceksiniz bir kaç güne CHP sözcüleri konuşmaya başlayacaklar. Önce bir durum tespiti yapalım. Son 300 yılda yapılmış en önemli iş yapıldı. İlk defa son 300 yılda İslam dünyası birlik beraberlik görüntüsüyle bir karar aldı. İslam dünyasının ilk ortak kararıdır. Recep Tayyip Erdoğan, liderliğinin ve kararlılığının çok büyük önemi var. 25 sene sonra bu kararın nelerin başlangıcı ve sonucu olduğunu konuşacağız.

“Başbakan ve Cumhurbaşkanı kabine revizyonu için karar verirler”

Herhangi bir istifa söz konusu değil. Revizyon olur olmaz bu sayın Başbakan ve Cumhurbaşkanı’nın vereceği bir karardır. Benim böyle bir bilgim söz konusu değil.

“Afrin’i yakından takip ettiğimizi dost düşman herkese deklare ettik”

Amerika’nın Suriye konusunda kafa karışıklığı yaşadığı görülüyor. Trump PYD’ye silah yardımını ‘saçmalık’ olarak nitelendiriyor, Pentagon silah yardımının devam edeceğini söylüyor. Burada kesin ve net olan Suriye’nin toprak bütünlüğünden yana olduğumuzdur. Biz Suriye’nin kuzeyinde bir terör devleti istemiyoruz. Afrin’i yakından takip ettiğimizi dost düşman herkese deklare ettik. DEAŞ ile mücadele için desteklenen PYD’yi gelen tepkilerle SDG’ye dönüştüren ABD’nin yardımlarının DEAŞ’e yönelik olmadığını gördük.

Daha Fazla Göster
Başa dön tuşu
Yandex.Metrica