Ekonomi

Esnaf ve üreticileri K-belgesi cezası soygunundan kim kurtaracak?

Esnaf ve üreticileri K-belgesi cezası soygunundan kim kurtaracak? Odabaş; “Daha kazanmadan alınan peşin vergilerle başlayan soygunlar çeşitli adlarda devam ediyor. Bunlardan biri de K-belgesi soygunu!” dedi. detaylar haberimizde…

Esnaf ve üreticileri K-belgesi cezası soygunundan kim kurtaracak?

Ekonomik krizin sürüklediği güvensiz ortamda esnaf ve üreticiler devletin aldığı haksız vergilerin altında ezilmeye dayanamıyor. Esnaf ve üretici olmayanların bilmediği 50-60 kalem vergi esnaf ve üreticinin belini büküyor. Kriz döneminde ağır yükün altında ezilen esnafın Kocaeli sınırları içinde sesi olan MARSİAD başkanı Bahri Odabaş bir soruna daha dikkat çekti.

Esnaf ve üreticiyi yakından ilgilendiren K-belgesi konusuna açıklık getiren Bahri Odabaş şunları söyledi:

“Yıllardan beri ağzımızda tüy bitti. Fakat duyan yok! Ülke duvara tosladı hala iktidar yanlışlarını görmemekte ısrar ediyor!
Üretenler üretmekten nefret ettirildi. Çünkü devlet üretenlerin üzerine kabus gibi çöküyor.

Daha kazanmadan alınan peşin vergilerle başlayan soygunlar çeşitli adlarda devam ediyor.

Bunlardan biri de K belgesi soygunu!

Şöyle ki bir ürün üretmeye başladınız önce vergi dairesine kaydınızı yaptırıyorsunuz, muhasebe ve noterle başlayan ödemelerin sonu gelmiyor.

Bunlardan biri de K-belgesi, Ürettiğiniz malı satış noktalarına taşımak için bir araç lazım. Bu aracı satın alırken devlete ödediğiniz paraların dışında bir de devlet sizden K-belgesi almanızı istiyor. Bedeli en azı 3500 TL. Bu belgeye aklı eren varsa bana anlatsın!

Bu belgenin amacı ne? Aracı kullanandan zaten ehliyet isteniyor. Vergi kaydı yapılmış ayrıca K-belgesi Bizce soygunun diğer adı!

“Belgesi olmayana her seferinde 344 TL polis ceza kesiyor”

Böyle olunca insanlar üretimden uzaklaşıyor, toplanan vergiler yetmeyince bu sefer, cezalar devreye giriyor. Bu belgeyi almayana her seferinde 344 TL polis ceza kesiyor. Ayrıca araç kullanana 108 TL buna diğer cezalar eklenince üreten ve ticaret yapan devlete ödediği vergilerin dışında ekstra paralar ödemek zorunda kalıyor! İnsanlar üretmekten vazgeçiyor!

Durum böyle olunca gıda fiyatları yükseliyor, hükümet tanzim satış yapmak zorunda kalıyor. Böyle devam ederse tanzim satışlar da iktidarı kurtaramayacak!

Ülkemizin yönetim sorunu var… Ülkeyi yönetenler üretenlere ve esnafa kulak vermeden bu işler asla düzelmez!

Burada muhalefete büyük görev düşüyor. Üretenlere kulak vererek yönetime hazırlanmak zorunda.

Saygılarımla.
Bahri Odabaş
Marsiad genel başkanı”

Daha Fazla Göster
Başa dön tuşu
Yandex.Metrica