Ekonomi

Esnafın kirasına Kayseri Belediyesi yüzde 75 zam yaptı

Esnafın kirasına Kayseri Belediyesi yüzde 75 zam yaptı … Sungur, “Medrese esnafları olarak bu kiraları ödeyemeyiz. Biz buranın bize bedava tahsis edilmesini istemiyoruz. Normal kontratlarımızdaki kira artış oranı ne ise, o uygulansın” dedi. detaylar haberimizde…

Esnafın kirasına Kayseri Belediyesi yüzde 75 zam yaptı

Kayseri Büyükşehir Belediyesi, Sahabiye Medresesi’ndeki kiralara yüzde 75 zam uyguladı. Zaten pandemi döneminde zor günler yaşadıklarını belirten esnaf, kararı protesto etti.

Kayseri’de Sahabiye Medresesi olarak bilinen tarihi çarşıda mülkleri Kayseri Büyükşehir Belediyesi’ne ait olan dükkanların kiraları yüzde 75 oranında zamlandı. Tamamı kırtasiyeci ve kitapçı olan medrese esnafı, pandemi döneminde yaşadıkları zorlu sürecin üzerine bu şekilde bir zammın uygulanmasına tepki gösterdi.

CHP Kayseri Milletvekili Çetin Arık ve CHP yönetimi de medrese esnafına destek için basın açıklaması düzenledi. Esnafın zor durumda kaldığını belirten Arık, Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç’ın iddialarına da cevap verdi.

“BU KİRALARI ÖDEYEMEYİZ…”

Eylemde medrese esnafının sözcüsü olarak konuşan İbrahim Sungur, ‘2019’da ödedikleri kiranın üzerine 2020’de yüzde 75 zam yapıldığını ancak araya giren pandemi sebebiyle bunun uygulanmadığını belirtti. 2021’de ise o yüzde 75’in üzerine kiraların yüzde 30 daha artırıldığını ve ilk vadenin 1 Nisan olarak açıklandığını söyleyen Sungur şöyle devam etti: “Medrese esnafları olarak bu kiraları ödeyemeyiz. Biz buranın bize bedava tahsis edilmesini istemiyoruz. Normal kontratlarımızdaki kira artış oranı ne ise, o şekilde bizlere zam uygulanmasını ve bu kiranın da makûl vadelerle talep edilmesini istiyoruz. Birçok belediye kira artışı yapmadı. Bize uygulanan zam ise çok fazla. Biz Kayseri Büyükşehir Belediyesi yetkililerinden bu sorunun acilen çözülmesini talep ediyoruz. Başka da bir talebimiz yok.” Sungur, Milletvekili Çetin Arık’ın sorunlarıyla ilgilenmesine ve zam konusunu Meclis’e taşımasına da teşekkür etti.

ARIK: BUNU VİCDAN KABUL ETMEZ

Arık’ın kira zammını TBMM gündemine taşımasının ardından, Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç ‘‘Sağdan soldan duyduğun şeylerle açıklama yapıyorsun. Açıkladığın şeyler TBMM’nin mabedine uymuyor’’ demişti.

Büyükkılıç’ın sözlerine yanıt veren Çetin Arık, esnafa gönderilen kura faturalarını da göstererek şunları söyledi: 2019’da 15 bin TL olarak aldığınız kirayı 2020 yılında 27 bin TL olarak istiyorsunuz. Yüzde 100’e yakın bir artış söz konusu. Bunu vicdan kabul etmez. Sayın Büyükkılıç’ın ‘yalan söylüyor’ ifadesini kınıyorum ve bu sözünden dolayı benden özür dilemesini bekliyorum.”

Daha Fazla Göster
Başa dön tuşu
Yandex.Metrica