Genel

Eylem yapan 11 prens gözaltına alındı

Eylem yapan 11 prens gözaltına alındı Amerikan baskısıyla ekonomik kriz yaşayan Suudi Arabistan’da kemer sıkma tedbirleri çerçevesinde kraliyet üyelerinin su ve elektrik faturalarını artık devlet ödemeyecek. Bu duruma öfkelenen 11 prens bir sarayda toplanıp Riyad’dan taleplerde bulununca gözaltına alındı. Eylem yapan 11 prens gözaltına alındı detaylar haberimizde…

Eylem yapan 11 prens gözaltına alındı

Toplanma gerekçesiyle gözaltına alındılar

Suudi Arabistan’da 11 prensin kemer sıkma tedbirlerine karşı bir sarayda toplandıkları gerekçesiyle gözaltına alındığı iddia edildi. Buna göre prensler, faturalarının artık devlet tarafından ödenmeyecek olmasına öfkelenmişti.

Prensler, kararnamenin geri çekilmesini istediler

Suudi sitesi sabq.org’un haberine göre prensler, tarihi bir kraliyet sarayında biraraya gelerek, kraliyet üyelerinin su ve elektrik faturalarının artık devlet tarafından karşılanmamasını öngören kararnamenin geri çekilmesini istedi. Prensler, bir akrabaları için verilen idam cezası için de tazminat talep etti. Habere göre, prensler sarayı terk etmeyi de reddetti.

Prenslerin mahkemeye çıkarılması bekleniyor

Bunun üzerine kraliyet muhafızları devreye girerek 11 prensi gözaltına alıp al Hayer Hapishanesi’ne götürdü. Prenslerin mahkemeye çıkarılması bekleniyor. Prenslerin ismi açıklanmazken, grubun lideri haberde ‘S.A.S.’ olarak tanıtıldı. Reuters sabq.org’un haberinin resmen teyit edilmediğine ancak Okaz gazetesinin de benzer bir iddiaya yer verdiğine dikkat çekti.

Muhammed Bin Salman’ın iktidarını güçlendirme hamlesi

Suudia Arabistan’da geçen yılın son haftalarında, onlarca kraliyet ailesi üyesi ve üst düzey yetkili bir yolsuzluk operasyonuyla gözaltına alınmıştı. Bu hamle, veliaht prens Muhammed Bin Salman’ın iktidarını güçlendirme hamlesi olarak görülmüştü.

Daha Fazla Göster
Başa dön tuşu
Yandex.Metrica