Ekonomi

Eylemdeki Birleşik Metal üyesi işçileri çalışma bakanı telefonla aradı

Eylemdeki Birleşik Metal üyesi işçileri çalışma bakanı telefonla aradı Toplu iş sözleşmesi yetki belgesinin bakanlık tarafından gönderilmemesi üzerine eyleme başlayan Birleşik Metal İş üyesi işçileri, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Julide Sarıeroğlu aradı. Sarıeroğlu incelemelerin sürdüğünü ve cumaya kadar yazılı olarak iletileceğini söyledi. Eylemdeki Birleşik Metal üyesi işçileri çalışma bakanı telefonla aradı detaylar haberimizin içinde yer almaktadır…

Eylemdeki Birleşik Metal üyesi işçileri çalışma bakanı telefonla aradı

Salı gününe kadar eylemlere ara verildi

Birleşik Metal İş Sendikasına üye oldukları için işten atılan ve fabrika önünde direnişe geçen Posco Assan işçileri, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Julide Sarıeroğlu’ndan gelen telefon üzerine salı gününe kadar eylemlerine ara verdi.

Toplu sözleşme yetki belgesini göndermeyen bakanlık çalışma bakanlığı

Toplu iş sözleşmesi yetki belgesini Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nın göndermemesi üzerine İzmit’teki Posco Assan fabrikası önünde eyleme başlayan işçilere dün polis müdahale etmişti.

Ankara’ya yürüyeceklerdi

Ankara’ya yürümek için bugün yeniden toplanan Birleşik Metal- İş üyesi işçileri Bakan Julide Sarıeroğlu aradı.

Bakan, Cuma gününe kadar yetki belgesinin yazılı olarak iletileceğini söyledi

Sendika yöneticileriyle telefonda konuşan Sarıeroğlu, incelemelerin devam ettiğini, cuma gününe kadar yetki belgesinin yazılı olarak iletileceğini söyledi.

Sarıeroğlu’nun araması sonrası eyleme ara verildi

Sendikaya bağlı işçiler cuma gününe kadar yetki belgesinin gelmemesi durumunda yeni yılın ilk mesai günü olan 2 Ocak Salı fabrika önünde eylemlerine devam edecek.

Metal işçileri Ankara’ya yürümek için yeniden fabrika önünde

Birleşik Metal İş Genel Sekreteri Özkan Atar, gözaltında yaşadıklarını anlattı. “Türkiye’de hak aramak polisin baskılarına maruz kalmayı gerektiriyor” diyen Atar “Keyfi biçimde gözaltına alınmayı gerektirecek yasal bir dayanakları yok. Polise mukavemet etmedik, taşkınlık çıkarmadık. Gözaltı sürecinde yapacakları bir şey olmamasına rağmen saatlerce parmak izi, sağlık kontrolü bahanesiyle bizi beklettiler.

Mücadelede kararlıyız

Toplu iş sözleşmesi haklarının gasp edilmesine göz yummayacaklarını söyleyen Atar, mücadelede kararlı olduklarını aktardı.

Sermaye grubunun siyasi iktidar üzerinde gücü ve etkisi çok yüksek

Fabrika önünden Ankara’ya yürümek için yeniden buluşacaklarını belirten Atar, “Asıl olan şey bu sermaye grubunun siyasi iktidar üzerinde gücü ve etkisidir. Bizim önümüzdeki zorluk bu. Devletin birimleri baskı doğrultusunda taraflı hareket ediyor. Her şeye rağmen yetkimizi Bakanlığa gidip alacağız” diye konuştu.

Daha Fazla Göster
Başa dön tuşu
Yandex.Metrica