İGF

Fahrettin Altun: “Küresel sorunlar, küresel çözümler gerektirir”

İletişim Başkanı Fahrettin Altun, bu yıl 5’incisi “Güç ve Paradoks: 21. Yüzyılda Büyük Stratejiyi Anlamak” temasıyla düzenlenen TRT World Forum’da katılımcılara videomesaj yoluyla hitap etti.

ANKARA (İGFA) – Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, küresel sorunların küresel çözümler gerektirdiğini belirterek, “Türkiye uluslararası sistemdeki zorluklara cevap vermek için adımlar atıyor. Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde, dış politika stratejimizi sadece acil güvenlik kaygılarımıza değil, bölgesel ve küresel sorunlara da çözüm üretecek şekilde revize ettik.” dedi.

Fahrettin Altun, konuşmasında, COVID-19 krizinin dünyayı Soğuk Savaş’ın sona ermesinden bu yana olabilecek en kötü zamanda vurduğunu belirterek, 2020’de dünyanın farklı yerlerinde birçok uluslararası çatışmanın çözümsüz kaldığını ifade etti. Bu sürecin devletlerin uzun vadeli stratejiler oluşturmaya ve küresel tehditlerle mücadele etmeye odaklanmasını zorlaştırdığını dile getiren Altun, “Ayrıca bir reform sürecinin olmaması, uluslararası kurumları büyük küresel krizlerin üstesinden gelmede zayıf ve hazırlıksız bıraktı. Sadece Birleşmiş Milletler değil, aynı zamanda Dünya Sağlık Örgütü de dâhil olmak üzere uzman kurumların, küresel bir krizi çözemediği kanıtlandı” diye konuştu.

Daha Fazla Göster
Başa dön tuşu
Yandex.Metrica