Ekonomi

Faiz kararıyla Türkiye dünya üçüncülüğüne yükseldi

Faiz kararıyla Türkiye dünya üçüncülüğüne yükseldi Dünya ülkeleri arasında Arjantin %60 ile politika faizinde lider durumda bulunuyor. İkinci ise %25 faiz ile Surinam. Faiz kararıyla Türkiye dünya üçüncülüğüne yükseldi detaylar haberimizde…

Faiz kararıyla Türkiye dünya üçüncülüğüne yükseldi

Merkez Bankasının bugün yaptığı Eylül ayı toplantısının ardından faiz artışına gitmesiyle Türkiye’nin dünya üçüncüsü olduğu aktarıldı.

Türkiye’yi üçüncü yapan oran 6,25…

Habertürk’ten Rahmi Ak’ın aktardığı verilere göre rekor faiz artışına giden Merkez Bankasının politika faizini 6,25 puan artırarak yüzde 17,25’ten yüzde 24’e çekmesi Türkiyeyi dünya üçüncüsü yaptı.

En geri ülkelerin bile önündeyiz…

Dünya ülkeleri arasında Arjantin %60 ile politika faizinde lider durumda bulunuyor. İkinci ise %25 faiz ile Surinam. Türkiye’nin yeni faiz artırımı sonucu Ukrayna, İran, Haiti ve Venezüella’yı geçerek üçüncü duruma yükseldiği kaydedildi.

Merkez bankası’nın faiz kararı

Merkez Bankasının uluslararası yatırımcılara Türk Lirasındaki zayıflamaya karşı gerekirse elindeki tüm imkanları kullanabileceği mesajını vererek kredibilite kazanmayı hedeflediği ifade edilen haber şöyle devam etti:

Enflasyonu körükleyecek ve kredi faizleri artacak…

“Ancak piyasa faizleri zaten yüksek de olsa bu faiz artırımı ile yüksek faiz teyit edildiği için sonraki dönemde yüksek faiz oranlarının enflasyonu tekrar yukarı çekmesi mümkün olabilecek. Artan faiz oranları ile kredi faizleri de yükseleceği için artan maliyetler bir yandan enflasyonu körüklerken diğer yandan kredi kullanarak üretim yapan işletmelerin önünü kesebilecek.”

Daha Fazla Göster
Başa dön tuşu
Yandex.Metrica