Ekonomi

Faiz ve Enflasyon hakkında anlattıkları bizi şok etti

Faiz ve Enflasyon hakkında anlattıkları bizi şok etti Reuters ajansı, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın pazartesi günü Londra’da bir araya geldiği küresel fon yöneticileri ile konuştu. Ajans, fon yöneticilerinin toplantıda Erdoğan’ın faiz ve enflasyon hakkında anlattıklarına ‘inanamayıp şok yaşadıklarını’ yazdı. Faiz ve Enflasyon hakkında anlattıkları bizi şok etti detaylar haberimizde…

Faiz ve Enflasyon hakkında anlattıkları bizi şok etti

“Enflasyon ile faiz oranları arasında kurduğu ilişki karşısında şoke olduk ve inanamadık”

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın Londra ziyaretinde bir araya geldiği yatırımcılar, toplantının arka planını Reuters ajansına anlattı. İsim vermeden konuşan bir dizi yatırımcı, Erdoğan’ın yabancı yatırımcılara güven vermeyi hedefleyen toplantıda enflasyon ile faiz oranları arasında kurduğu ilişki karşısında ‘şoke olduklarını’ ve ‘inanamadıklarını’ söyledi. Reuters ajansı haberi, “Türkiye’deki yatırımcılar Erdoğan’ın piyasalarla savaşı karşısında afalladı” başlığıyla servis etti.

Toplantıya 18 trilyon doları yöneten yatırımcılar katıldı…

Söz konusu toplantıya, aralarında Citigroup, Credit Suisse, Deutsche Bank, Goldman Sachs, JP Morgan, Morgan Stanley, Rabobank, BlackRock International, Bluebay Asset Management ve Fidelity International’ın da bulunduğu, küresel piyasalara yön veren 18 trilyon doları yöneten yatırımcılar katılmıştı.

“Erdoğan piyasalarla savaş halinde”

Reuters ajansı haberinde, “Pazartesi günü Londra’da Erdoğan ve heyetiyle görüşen fon yöneticileri, Erdoğan’ın artan enflasyonu ve TL’deki baş aşağı düşüşü, aynı anda düşük faiz oranları isterken nasıl dizginlemeyi planladığı konusunda kafa karışıklığı yaşadı” ifadelerini kullandı. Toplantıya katılan yatırımcılardan biri ise Erdoğan’ın ‘piyasalarla savaş halinde olduğunu’ öne sürdü.

“Şimdi piyasalarla da savaşıyor ve bu tehlikeli”

Büyük bir şirketin fon yöneticisi olduğu belirtilen bu kişi Reuters’a demecinde, “Herkesle savaşlar çıkarıyor… Muhalefetle savaşıyor, Gülen’le savaşıyor, aşırılıkçılarla savaşıyor, başarısız darbe girişimiyle savaşıyor! şimdi piyasalarla da savaşıyor ve bu tehlikeli. İstediğiniz kadar iç düşman bulabilirsiniz ama finans piyasalarıyla kavga ederseniz, bu, kazanamayacağınız bir savaş olur” dedi.

“Faiz Enflasyona yol açmaz, katılmıyorum”

Toplantıya katılan bir diğer yönetici ise Erdoğan’ın kendileriyle toplantıda, ’24 Haziran seçimlerini kazanması halinde faiz oranlarının düşeceği konusunda çok net olduğunu’ söyleyip, “Yüksek faizin yükse enflasyona yol açtığı görüşünde. Ben buna katıldığımdan emin değilim” diye konuştu.

“Türk halkının düşük faiz oranlarına ihtiyacı var”

Bir diğer varlık fonu yöneticisi ise “Piyasanın bir avuç spekülatörden ibaret olduğunu ve kendisinin hedef kitlesinin bu olmadığını düşünüyor. Hedef kitlesi, Türkiye’deki sıradan halk ve onların düşük faiz oranlarına ihtiyacı var” dedi.

Daha Fazla Göster
Başa dön tuşu
Yandex.Metrica