İGF

Fakir Bayburt adına roman ödülü sahibini buldu

İZMİR(İGFA)-  Fakir Baykurt Roman Ödülü’nü 2021 yılında kazanan “Büyümek İstedim” romanı;anlatımı, dili, Türkiye gerçekleri bağlamında insanlar arasında toplumsallaşma duygusunu öne çıkarması ve köy toplumunun kültürel havasını güçlü gözlemlerle okura yansıyor. 

Ülke genelinde Fakir Baykurt Roman Ödülü’nü ülkede tanıtmak istediklerini söyleyen Başkan Gümrükçü, “Toplumumuzun gelişmesi ve ilerlemesi için kitapla olan bağını kuvvetlendirmeliyiz. Çiğli Belediyesi olarak, bu konuda farkındalık yaratmak adına Fakir Baykurt Roman Ödülü’nü düzenlemeye başladık. Geçen senenin ardından bu senede çok ciddi katılım oldu. Birbirinden değerli isimlerden oluşan seçici kurulumuz 46 dosya içerisinden Ali Balkız’ın ‘Büyümek İstedim’ romanını ödüle layık gördü. Eser, Literatür Yayınları tarafından basılarak ülke genelinde dağıtılmaya başlandı. Turan Ali Çağlar’ın ‘Amasanga’ romanının ardından Ali Balkız’ın ‘Büyümek İstedim’ romanının da edebiyat dünyamıza dahil edilmesine vesile olmak bizleri ayrıca mutlu etti. Her yeni kitap yayınlandığında, ‘okuru bol olsun’ denir.” dedi 

 

Fakir Baykurt Roman Ödülüne 46 dosya katılmış ve kurulun titiz incelemeleri sonucunda oybirliği ile
“Büyümek İstedim” romanı ödüle layık görülmüştü. Ödül Töreni, 10 Ekim 2021 Pazar günü saat 14.00’de TELE1 canlı yayınında gerçekleştirilecek.

Daha Fazla Göster
Başa dön tuşu
Yandex.Metrica