Genel

Fatih Ayan: “Yaşasın 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü”

Fatih Ayan: “Yaşasın 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü” … Ayan, “Özellikle içinde bulunduğumuz salgın döneminde özel sağlık kuruluşları kamu kontrolüne geçirilmeli, yurttaşların sağlık hizmetlerine erişimi istisnasız ve ön koşulsuz bütünüyle parasız olmalıdır” dedi. detaylar haberimizde…

Fatih Ayan: “Yaşasın 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü”

Öz Sağlık-Sen Sakarya İl Başkanı Fatih Ayan; 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü nedeniyle bir kutlama mesajı yayınladı. Mesajında Fatih Ayan; sağlık çalışanlarının önemine ve çalışma koşullarına değinerek; “Eşit işe eşit ücret için, Taşeron İşçilere kadro için, Zorunlu emekliliğe son verilmesi için, Tayin hakkı için Yaşasın 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü” diyerek, kamuoyuna mesaj verdi.

Ülkem İşçi Sendikaları Konfederasyonu’na (Ülkem-İş) bağlı Kamu ve Özel Sağlık Sosyal Hizmetleri İşçileri Sendikası (Öz Sağlık-Sen) Sakarya İl Başkanı Fatih Ayan; açıklamasının devamına değindi: “1 Mayıs; birlik, beraberlik ve dayanışma içerisinde çok zor şartlar altında ekmeğini kazananların günüdür. Maalesef bu yılda alın terinin sembolü olan 1 Mayıs’ı, Covid-19 salgınının gölgesinde kutlamak zorunda kaldık.

Tüm dünyayı etkisi altına alan yeni tip korona virüs salgınıyla en ön cephede savaşan kahraman sağlık çalışanlarımız, bu meşakkatli zamanlarda, ailelerinden uzak ve yüksek risk altında canla başla görev yapan sosyal hizmet çalışanlarımız ve diğer meslek gruplarında çalışan emekçi kardeşlerimiz canları pahasına fedakârca mücadele etmektedirler.

Özellikle işçi kardeşlerimiz, salgının başlangıç döneminden bugüne kadar alkışlanmanın dışında ne hatırlandı nede talepleri yetkiler tarafından dikkate alındı.1 Mayıs vesilesiyle tekrardan yetkililere çağrı yapıyoruz, moral motivasyonun arttırılması ve çalışma barışının sağlanması adına kamuda düşük ücret uygulamasına son verilip işçilerin maaşlarına seyyanen zam yapılarak çalışanlar arasındaki ücret farkı sorunu çözüme kavuşturulmalıdır.

Yine çalışma yaşamında var olan sorunlar da çözüm beklemektedir. Bunların başında Kamu kurumlarında ve Kit’lerde kapsam dışı bırakılan taşeron işçilerin kadroya alınması, taşerondan kadroya geçenlere tayin ve becayiş hakkı verilmesi, zorunlu emekliliğin kaldırılması aynı zamanda genel olarak vergi adaletsizliğinin giderilmesi, eşit işe eşit ücret uygulanmasının hayata geçirilmesi, özel sektörde sendikalaşmanın önünün açılması gibi sorunlar çözüme kavuşturulmalıdır.

Öz Sağlık Sen Sendikası olarak bu sorunların çözüm bulması için mücadelemizi sürdüreceğiz ve inanıyorum ki başaracağız. Bu inançla, alın teri ve emeğiyle Ülkemizin gelişimine katkı sağlayan, özveri ile çalışan tüm emekçilerin 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’nü kutluyor, Covid-19 pandemisi ile fedakârca mücadele ederken hayatını kaybeden sağlık çalışanlarımızı rahmetle anıyorum” dedi

Daha Fazla Göster

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Yandex.Metrica