Genel

Fethiye Caddesi için Başkan Hürriyet KOTO Meclisi ve esnafla buluştu

İzmit’in kalbi Fethiye Caddesi’nin yeniden düzenleme yarışmasında 3 eş değer proje halk oylamasına sunuldu.

Fethiye Caddesi için Başkan Hürriyet KOTO Meclisi ve esnafla buluştu … Hürriyet; “Vatandaşımız ne istiyorsa, ben yaptım oldu mantığıyla değil herkesi dinleyerek ortak akılla kenti yöneteceğiz demiştik. Her projemizde her uygulamamızda bu anlayışa sahip çıkıyoruz” dedi. detaylar haberimizde…

Fethiye Caddesi için Başkan Hürriyet KOTO Meclisi ve esnafla buluştu

“FETHİYE CADDESİ CAZİBE MERKEZİ”

Türkiye’de ilk defa İzmit Belediyesi tarafından hayata geçirilen ve Fethiye Caddesi’nde uygulanan Yeniden Düzenleme Yarışması Halk Oylaması için, KOTO Meclisi ve kent esnafıyla bir araya gelen İzmit Belediye Başkanı Hürriyet, “Fethiye Caddemizi hep beraber cazibe merkezi haline getireceğiz” dedi.

ESNAFTA KOTO MECLİS SALONUNDAYDI

İzmit Belediyesi Türkiye’de bir ilke imza atarak, kentin estetik görünümünde yapılacak olan değişikliği halkın isteğine göre belirledi. İzmit’in kalbi Fethiye Caddesi’nin yeniden düzenleme yarışmasında 3 eş değer proje halk oylamasına sunuldu. Birinci seçilen projenin sunumu ve tanıtımı KOTO meclis salonunda gerçekleştirildi. Tanıtım toplantısına İzmit Belediye Başkanı Av. Fatma Kaplan Hürriyet’in yanı sıra Kocaeli Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Necmi Bulut, İKM Başkanı Murat Öztürk, İzmit Belediye Başkan Yardımcısı Nurettin Bulut, Etüt Proje Müdürü Nilgün Sağıroğlu, birinci seçilen projenin mimarları Mehmet Cemil Aktaş, Pınar Kesim Aktaş, oda başkanları ve Fethiye Caddesi esnafı katıldı.

PROJEYE KATKIDA BULUNABİLİRSİNİZ

Toplantıda konuşan KOTO Yönetim Kurulu Başkanı Necmi Bulut, “Fethiye Caddesi projesinin kentimizi eski günlerine tekrar döndüreceğine inancımız tam. Biz Kocaeli Ticaret Odası olarak belediyemizle uyum ve iş birliği içerisinde çalışmaya devam edeceğiz. Siz değerli Fethiye Caddesi esnafımız da projeye dair fikir ve önerilerinizi belirterek projeye katkıda bulunabilirsiniz” ifadelerini kullandı.

ORTAK AKILLA YÖNETİYORUZ

İzmit Belediye Başkanı Av. Fatma Kaplan Hürriyet, “Kent merkezi bizim için önemli. Kent merkezinin çekim merkezi olabilmesi için kaliteli mekânlar olmalı. Bunun için de çevre düzenlemesinin gerçekten şık ve yerinde olması gerekiyor. İnsanlar artık açık AVM statüsünde mekânlar arıyorlar. Biz Fethiye Caddesi ve onunla bağlantılı ara sokaklarla ilgili göreve geldiğimizde bir çalışma başlatmıştık. Biz bu kenti halkla beraber yöneteceğiz dedik. Vatandaşımız ne istiyorsa, ben yaptım oldu mantığıyla değil herkesi dinleyerek ortak akılla kenti yöneteceğiz demiştik. Her projemizde her uygulamamızda bu anlayışa sahip çıkıyoruz” şeklinde konuştu.

HALK VE JÜRİ AYNI PROJEYİ SEÇTİ

Konuşmasının devamında Başkan Hürriyet, “Fethiye Caddesi düzenlemesinde de halkla ve bölgedeki esnafla bir araya geldik. Orada ne yapmamız gerektiğini direkt halka sorduk. Sonrasında ise her yönüyle radikal bir değişikliğe gitmeye karar verdik. 59 projenin katıldığı yarışmada 3 eş değer projeyi belirledik. Bu 3 projeyi halk oylamasına sunduk ve 3 bin kişi oy kullandı. 52 numaralı projemiz birinci olarak seçildi. Sonrasında jürimiz bir değerlendirme yaptı. Jürinin de birincisi aynı proje oldu.” dedi.

CAZİBE MERKEZİ OLACAK

Bölge esnafının fikirlerini almaya devam edeceklerini belirten Başkan Hürriyet konuşmasını “Proje detaylandırılmadan önce gördüğünüz eksiklikleri veya katmak istedikleriniz bizlere söylemenizi istiyoruz. O yüzden bugün projenin teknik detaylarının sunumunu gerçekleştireceğiz. Bu proje bittiğinde kentin merkezi bir cazibe merkezi haline gelecek. Oraya daha kaliteli markaların gelmesi için bir fırsat sunulacak. Seçilen projeyi ben de gerçekten çok beğendim. Arkadaşlarımız proje üzerine titizlikle çalıştılar. Ciddi emek harcadılar. Bugün sizlerin fikirlerini almak için buradayız” şeklinde sonlandırdı.

FİKİR VE ELEŞTİRİLERİ DİNLEDİ

Konuşmaların ardından 59 proje arasında birinci seçilen projenin mimarları Mehmet Cemil Aktaş ve Pınar Kesim Aktaş tarafından proje sunumu gerçekleştirildi. Sunumda Fethiye Caddesi ve caddeye bağlı ara sokaklarda ışıklandırma, dinlenme alanları, dükkân tabelaları ve zemin gibi birçok detay bölge esnafıyla paylaşıldı. Teknik detayların anlatıldığı sunum sonrası Başkan Hürriyet, bölge esnafının proje ile ilgili fikir ve eleştirilerini dinleyerek notlarını aldı.

Daha Fazla Göster
Başa dön tuşu
Yandex.Metrica